News

Un român plecat la muncă în Marea Britanie a murit de coronavirus, după ce starea i se ameliorase. Cine e victima

16.04.2020 | 07:30
Un roman plecat la munca in Marea Britanie a murit de coronavirus dupa ce starea i se ameliorase Cine e victima
ADVERTISEMENT

Un cetățean român care muncea în construcții în Marea Britanie a decedat din cauza COVID-19 la scurt timp după ce medicii l-au mutat de la Terapie Intensivă și chiar se gândeau să-l externeze. O întreagă comunitate din Londra a strâns bani ca trupul neînsuflețit al bărbatului să ajungă la familia sa, în România.

Bărbat român decedat din cauza coronavirusului după ce începuse să se simtă mai bine

Nicu Urzică, în vârstă de 34 de ani și tată a opt copii, a început să se simtă rău în urmă cu mai bine de trei săptămâni. Potrivit fratelui acestuia, românul care lucra pe un șantier din Londra a stat acasă timp de 7 zile pentru că a crezut că este răcit și abia apoi a ajuns la spital.

ADVERTISEMENT

Ianis Urzică, fratele românului decedat la Londra din cauza noului tip de coronavirus, a povestit că Nicu Urzică a simțit că nu mai poare respira la un moment dat și a chemat ambulanța. După o săptămână petrecută la Terapie Intensivă medicii l-au transferat în salon pentru că starea sa de sănătate se îmbunătățise, însă lucrurile au luat o altă turnură și românul a decedat.

„Totul a început cu o răceală. A stat acasă o săptămână, nu s-a mai dus la muncă. A crezut că își revine și a vrut să se întoarcă. Doctorul i-a spus că e bine și se poate duce. A muncit două zile și i s-a făcut din nou rău”, a povestit Ianis Urzică despre fratele său care muncea la Londra pentru a-și întreține familia rămasă în Dumbrăveni, informează obiectivdesuceava.ro. 

ADVERTISEMENT

Donații strânse de o comunitate pentru repatrierea trupului neînsuflețit al bărbatului

„A sunat la medic și a anunțat, dar i s-a spus să stea în casă. A stat așa încă vreo două zile, când a simțit că nu mai poate să respire. A venit ambulanța după vreo trei ore. I-au pus oxigen și și-a revenit.

L-au internat pe Terapie Intensivă, starea sa era gravă. După o săptămână petrecută la ATI, și-a revenit. A fost mutat în salon și se discuta chiar de externare, când brusc, situația s-a schimbat.

ADVERTISEMENT

Starea sa s-a agravat. Se pare că a făcut niște cheaguri de sânge care i-au blocat tot”, a mai povestit fratele bărbatului, Ianis Urzică, potrivit sursei menționate anterior.

O întreagă comunitate de români din Londra a pus mână de la mână și a strâns aproape 90.000 de lire sterline în numai 24 de ore. Oamenii și-au propus să adune suma de 100.000 de lire sterline necesară repatrierii trupului neînsuflețit al bărbatului din Suceava.

ADVERTISEMENT

Având în vedere că demersurile repatrierii sunt anevoioase, cel mai probabil cadavrul lui Nicu Urzică ar putea ajunge în țara noastră pentru a fi înmormântat abia peste o săptămână. Din păcate, părinții și frații acestuia nu-l pot conduce pe ultimul drum din cauza condițiilor impuse de autorități.

„Sperăm ca într-o săptămână să reușim să-l aducem acasă, demersurile sunt destul de greoaie.Toți prietenii lui din Londra au strâns o sumă mare pentru a ajuta copiii, dar ei au rămas fără tată. Toți banii din lume nu le vor mai aduce tatăl înapoi. Cei mici nici nu și-l vor aminti”, a completat Ianis Urzică.

ADVERTISEMENT