News

Un român, prima persoană amendată la Roma pentru că nu avea certificatul verde. Ce argument a avut bărbatul

Un român a fost prima persoană amendată la Roma, în contextul noilor înăspiri ale legii împotriva coronavirusului. Iată ce a avut el de spus când a fost abordat de polițiști.
06.12.2021 | 19:25
Un roman prima persoana amendata la Roma pentru ca nu avea certificatul verde Ce argument a avut barbatul
ADVERTISEMENT

După noile reguli aspre din Italia, în care certificatul verde este obligatoriu în mai multe zone, inclusiv în autobuze sau alte mijloace de transport în comun, a apărut și prima persoană amendată.

Este vorba despre nimeni altul decât un român în vârstă de 50 de ani, care a urcat în autobuz, deși acest lucru este contrar legii, conform noilor reglementări din această țară, care au intrat în vigoare luni.

ADVERTISEMENT

Cu cât a fost amendat românul pentru fapta sa

Bărbatul a trebuit să plătească foarte scump pentru fapta sa, el fiind amendat cu nu mai puțin de 400 de euro.

Acesta a avut și o explicație pentru fapta sa. Astfel, românul a spus că el urma să se vaccineze în zilele următoare, acesta fiind motivul pentru care nu are un certificat verde.

ADVERTISEMENT

„Nu îl am pentru că am vrut să mă vaccinez în următoarele zile”, a explicat românul în fața oamenilor legii.

Totodată, referitor la noua lege dată în Italia, unde certificatul verde este obligatoriu inclusiv în mijloacele de transport în comun, generalul adjunct al comandantului poliţiei locale a explicat că verificările sunt în toi, iar ele decurg foarte bine.

ADVERTISEMENT

„Verificările decurg bine în principalele locuri de transport public local”, a declarat Stefano Napoli, conform ANSA.

În Roma sunt controale pentru a verifica certificatele Covid-19

De asemenea, generalul adjunct al comandantului poliţiei locale a precizat că sunt efectuate multiple controale, fiind repartizați peste 100 de polițiști care să facă verificările, în zone alese la întâmplare.

ADVERTISEMENT

Super-certificatul verde a intrat în vigoare în Italia

De luni, certificatul verde este obligatoriu în Italia, ele fiind cerut inclusiv pentru a călători cu autobuzul sau cu metroul.

De asemenea, cei care efctuează testele pentru Covid-19 nu pot beneficia de avantajele certificatului verde, deoarece el se acordă numai celor care sunt vaccinați sau celor care s-au infectat cu coronavirus.

Certificatul verde este obligatoriu și pentru cei care doresc să meargă în restaurante, baruri şi clădiri publice în această țară, conform noilor reglementări.

Totodată, documentul este necesar și pentru participarea la cinematografe, teatre şi discoteci, dar și pentru evenimente sportive, petreceri şi la ceremonii publice.

Măsura dispusă de autoritățile din Italia este valabilă până pe 15 ianuarie.

ADVERTISEMENT