News

Un român scrie istorie în presa internațională! Lucian Sârb, fost director de știri la TVR, lansează Euronews Georgia! Ce acuze dure aduce Cozmin Gușă

30.08.2020 | 10:55
Un roman scrie istorie in presa internationala Lucian Sarb fost director de stiri la TVR lanseaza Euronews Georgia Ce acuze dure aduce Cozmin Gusa
Lucian Sârb se pregătește să lanseze Euronews Georgia. Sursa foto - http://www.globalthinkersforum.org
ADVERTISEMENT

Un român scrie istorie în presa internațională! Pusă deseori la zid, meseria de jurnalist este reprezentată cu cinste în Europa de Lucian Sârb.

După ce a lucrat în departamentul externe al Televiziunii Naționale, ziaristul a devenit director de știri al postului. A creat apoi Money Channel, după care a intrat în echipa Euronews.

ADVERTISEMENT

A făcut-o pe poziția de Manager Editorial, post pe care l-a ocupat cu succes în ultimii 9 ani de zile. Acum, Lucian Sârb se pregătește să lanseze Euronews Georgia.

Cine este Lucian Sârb, românul care lansează Euronews Georgia

Cozmin Gușă nu a ratat ocazia și a transmis că jurnalistul putea face acest lucru chiar în țara lui. A fost împiedicat în ultima clipă și proiectul abandonat.

ADVERTISEMENT

„UN ROMÂN FACE ISTORIE CU EURONEWS ÎN EUROPA! ÎN ROMÂNIA N-AM PUTUT, PENTRU CĂ NU S-A VRUT … Mâine se lansează la Tbilisi canalul EURONEWS GEORGIA, eveniment de importanță unghiulară nu doar pentru georgienii avizi de informare obiectivă, dar și pentru sensul și chimia jocurilor de putere din regiune.

Inițiatorul și managerul proiectului, și o spun cu mândrie, este românul Lucian Sârb, “produsul” cel mai consolidat profesional și influent internațional al școlii de presă românești.

ADVERTISEMENT

Cu Lucian sunt prieten de 35 de ani, am fost colegi de liceu în Câmpia-Turzii, și pentru cei interesați de cum se face o carieră de excelență în mass-media, o să dau câteva detalii din parcursul său: a lucrat în redacția externe a TVR, prilej cu care s-a specializat, inclusiv prin cursuri și contacte prestigioase în USA; în 2001 a devenit directorul de știri al TVR, în mod clar cel mai performant și obiectiv manager pe care l-a avut televiziunea națională; a avut apoi ideea Money Channel TV, pe care a proiectat-o, implementat-o și condus-o, generând un proiect media-TV de tip PREMIUM, singurul de acest gen în cei 30 de ani de democrație românească; în urma unui proces de selecție profesională la nivel internațional a câștigat pozitia de Manager Editorial al EURONEWS, post de televiziune pe care l-a condus din Bruxelles sau Lyon timp de 9 ani; din această poziție a coordonat și implementat inclusiv proiectele EURONEWS TURCIA, UNGARIA sau GRECIA, televiziuni de succes care asigură balanța de echilibru editorial în aceste țări; mâine lansează proiectul în Georgia, în condițiile și cu importanța pe care le-am descris succint mai sus”, a notat pe o rețea de socializare Cozmin Gușă.

Acesta nu s-a oprit aici și a adus aminte și de momentul în care Lucian Sârb putea să deschidă Euronews România, un post care ar fi garantat calitatea și corectitudinea presei din țară.

ADVERTISEMENT

„Lucian Sârb a fost partenerul meu în proiectul (aproape finalizat!) prin care doream în urmă cu doi ani să implementăm EURONEWS ROMÂNIA, inclusiv ca bază regională a unei structuri media ce cuprindea Balcanii de Vest.

UN ROMÂN FACE ISTORIE CU EURONEWS ÎN EUROPA! ÎN ROMÂNIA N-AM PUTUT, PENTRU CĂ NU S-A VRUT …Mâine se lansează la Tbilisi canalul EURONEWS GEORGIA, eveniment de importanță unghiulară nu doar pentru georgienii avizi de informare obiectivă, dar și pentru sensul și chimia jocurilor de putere din regiune.Inițiatorul și managerul proiectului, și o spun cu mândrie, este românul Lucian Sârb, "produsul" cel mai consolidat profesional și influent internațional al școlii de presă românești.Cu Lucian sunt prieten de 35 de ani, am fost colegi de liceu în Câmpia-Turzii, și pentru cei interesați de cum se face o carieră de excelență în mass-media, o să dau câteva detalii din parcursul său: a lucrat în redacția externe a TVR, prilej cu care s-a specializat, inclusiv prin cursuri și contacte prestigioase în USA; în 2001 a devenit directorul de știri al TVR, în mod clar cel mai performant și obiectiv manager pe care l-a avut televiziunea națională; a avut apoi ideea Money Channel TV, pe care a proiectat-o, implementat-o și condus-o, generând un proiect media-TV de tip PREMIUM, singurul de acest gen în cei 30 de ani de democrație românească; în urma unui proces de selecție profesională la nivel internațional a câștigat pozitia de Manager Editorial al EURONEWS, post de televiziune pe care l-a condus din Bruxelles sau Lyon timp de 9 ani; din această poziție a coordonat și implementat inclusiv proiectele EURONEWS TURCIA, UNGARIA sau GRECIA, televiziuni de succes care asigură balanța de echilibru editorial în aceste țări; mâine lansează proiectul în Georgia, în condițiile și cu importanța pe care le-am descris succint mai sus.Lucian Sârb a fost partenerul meu în proiectul (aproape finalizat!) prin care doream în urmă cu doi ani să implementăm EURONEWS ROMÂNIA, inclusiv ca bază regională a unei structuri media ce cuprindea Balcanii de Vest. Proiectul a fost blocat însă aproape de finalizarea sa, prin eforturile concertate ale STATULUI PARALEL DIN ROMÂNIA, operațiune despre ale cărei detalii voi scrie poate pe larg în viitorul apropiat. Până atunci, vă invit să vizionați clipul de prezentare al EURONEWS GEORGIA, ca să pricepeți de ce era “periculos” un asemenea proiect în România, pentru cei care vor să blocheze dezbaterea media elaborată și obiectivă …BRAVO LUCIAN! HAI ROMÂNIA! 🤝🇷🇴

Posted by Cozmin Gusa on Sunday, August 30, 2020

Proiectul a fost blocat însă aproape de finalizarea sa, prin eforturile concertate ale STATULUI PARALEL DIN ROMÂNIA, operațiune despre ale cărei detalii voi scrie poate pe larg în viitorul apropiat.

Până atunci, vă invit să vizionați clipul de prezentare al EURONEWS GEORGIA, ca să pricepeți de ce era “periculos” un asemenea proiect în România, pentru cei care vor să blocheze dezbaterea media elaborată și obiectivă …”, a mai punctat Cozmin Gușă

 

 

ADVERTISEMENT
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită:...
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită: „Totul are o limită, indiferent cât de faimos ești”
E gata: ”cuplul anului” e istorie! A anunțat despărțirea și a descris relația...
E gata: ”cuplul anului” e istorie! A anunțat despărțirea și a descris relația într-un singur cuvânt
Când vine aderarea terestră la spațiul Schengen. “Este un pas important înainte, după...
Când vine aderarea terestră la spațiul Schengen. “Este un pas important înainte, după 13 ani de așteptare”
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Femeia bătută în Centrul Vechi ar fi o prostituată. Agresorul, un cetăţean moldovean,...
Femeia bătută în Centrul Vechi ar fi o prostituată. Agresorul, un cetăţean moldovean, ar fi fost clientul ei
Scandalul amoros al secolului, în Țara Românească. Vodă care și-a trimis la ospiciu...
Scandalul amoros al secolului, în Țara Românească. Vodă care și-a trimis la ospiciu nevasta, pentru a trăi cu amanta
Informația pe care Putin o ține la secret din 2022. Ce nu vrea...
Informația pe care Putin o ține la secret din 2022. Ce nu vrea să se știe despre războiul din Ucraina
Ce scrie pe crucea Mioarei Roman. Puțină lume știa acest lucru
Ce scrie pe crucea Mioarei Roman. Puțină lume știa acest lucru
Programul Noua Casă 2024. Documente necesare și condiții de eligibilitate
Programul Noua Casă 2024. Documente necesare și condiții de eligibilitate
Ce artist celebru din România pleacă la Asia Express cu IUBITUL LUI. Lista...
Ce artist celebru din România pleacă la Asia Express cu IUBITUL LUI. Lista completă a concurenților
Anunţul TAS cu privire la Simona Halep. Campioana noastră s-ar putea retrage
Anunţul TAS cu privire la Simona Halep. Campioana noastră s-ar putea retrage
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6...
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6 ani de la fuga lui din România: și-a drogat victimele și le-a filmat. Inițial, a ajuns la Poliție ca victimă
Nouria Nouri, replică dură pentru Daniel Iordăchioaie, după ce s-a văitat că a...
Nouria Nouri, replică dură pentru Daniel Iordăchioaie, după ce s-a văitat că a crescut singur doi copii, după divorț: „Tatăl ? Știm cu toții cât se implică…”