Life

Un român și-a retras toți banii de la o bancă austriacă. Ce scrie, de fapt, pe ordinul de plată

După ce Austria a refuzat intrarea României în Spațiul Schengen, din ce în ce mai multe persoane au decis să renunțe la colaborarea cu băncile austriece.
09.12.2022 | 18:50
Un roman sia retras toti banii de la o banca austriaca Ce scrie de fapt pe ordinul de plata
Ce a putut să scrie un român pe ordinul de plată după ce și-a scos banii de la o bancă austriacă. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Acest lucru s-a întâmplat și în cazul unui bărbat din Cluj. La scurt timp după de a auzit că Austria nu și-a dorit ca România să între în Spațiul Schengen, a decis să își mute toți banii din cont.

Gestul făcut de un român după ce Austria a votat împotriva aderării României la Spațiul Schengen

Deși până acum, aderarea României la Spațiul Schengen nu părea că va ridica probleme, în special pentru faptul că Austria este una dintre destinațiile preferate ale românilor, s-a întâmplat exact opusul.

ADVERTISEMENT

Dezamăgiți de decizia luată, o mare parte dintre români au început să renunțe la colaborarea cu companiile austriece, în timp ce alții au decis să își închidă fie conturile bancare la băncile austriece, fie să nu mai alimenteze de la anumite stații de carburanți.

Așa s-a întâmplat și în cazul lui Ion Novăcescu. Bărbatul, care este organizator de evenimente din Cluj, a fost extrem de dezamăgit de decizia luată de Austria și a luat măsuri din timp.

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe pagina personală de Facebook,a acesta a anunțat că nu va mai colabora cu banca austriacă unde avea banii depuși și că și-a retras toate sumele deja.

Surpriza a fost însă ce scria la detaliile plății. Ion Novăcescu a scris un mesaj cât se poate de dureros, având în vedere cele întâmplate în această săptămână.

ADVERTISEMENT

Ce a scris românul pe ordinul de plată după ce a retras banii de la banca austriacă

Acesta e primul lucru pe care l-am făcut, astăzi, după ce Austria mi-a umilit Mama-Patrie și pe mine. Mi-am transferat economiile pe care le aveam la BCR, deținută de banca austriacă, la o altă bancă. Iar la detaliile plății am scris:

„Transfer disponibilități bănești după umilirea României de Austria”, a scris acesta, pe Facebook.

ADVERTISEMENT
Ce a scris un român pe ordinul de plată după ce și-a retras banii de la o bancă austriacă. Sursă foto: Facebook
Ce a scris un român pe ordinul de plată după ce și-a retras banii de la o bancă austriacă. Sursă foto: Facebook

De asemenea, el a explicat și motivele pentru care a scris un astfel de mesaj pe ordinul de plată și totodată le-a recomandat românilor să se inspire și să facă și ei același lucru.

Bărbatul în Cluj și-a dorit ca aceste rânduri să fie și motivul transferului respectiv, astfel încât lucrurile să fie mai clare.

Bărbatul le recomandă și altor români să urmeze exemplul său

El susține și că oricine poate să facă același lucru, foarte simplu, de acasă, arătându-și susținerea pentru România.

”Am scris asta din patru motive:

1. ca să mă răcoresc puțin pe frigul ăsta de la Cluj,
2. ca să le transmit mesajul meu de adio țâfnoșilor și mincinoșilor grofi de la Viena și nu numai,
3. ca să rămână motivul plății în evidențele BCR și ale BNR,
4. CA SĂ TE INSPIR SĂ FACI ȘI TU LA FEL! 🙂

E atât de simplu și de ușor să îți transferi BANII TĂI de la o bancă austriacă la oricare alta. Poți face asta din fotoliu, de pe telefonul tău”, se mai arată în postarea de pe contul de Facebook a acestuia.

Menționăm faptul că inclusiv președintele Klaus Iohannis, dar și premierul Nicolae Ciucă au conturi deschise la băncile austriece. Până acum însă, aceștia nu au luat nicio decizie radicală în acest sens.

ADVERTISEMENT
Tags: