News

Un român și un fotomodel mexican au furat vin de 1.7 milioane de euro. Cum au fost prinși

Un român și un fotomodel mexican, fostă regină a frumuseții în țara sa, au fost arestați în Croația după ce au furat vin de 1.7 milioane de euro. Planul celor doi a fost ingenios.
21.07.2022 | 08:01
Un roman si un fotomodel mexican au furat vin de 17 milioane de euro Cum au fost prinsi
Hoții de vinuri din Spania au fost prinși după nouă luni. Foto: El Pais
ADVERTISEMENT

Bărbatul, cu cetățenie română și olandeză, a fost prins la 9 luni distanță după ce a reușit să fure vin în valoare de 1.7 milioane de euro din Spania. Cei doi infractori au fost prinși la granița cu Muntenegru, fiind recunoscuți de vameși.

Doi hoți au furat vin de 1.7 milioane de euro din Spania

Poliția spaniolă îi căuta de mai bine de 9 luni, după ce aceștia furaseră sticle de vin de lux din orașul spaniol Caceres. În 27 octombrie 2021, românul și femeia din Mexic au plecat acasă cu 45 de sticle de vin de lux, printre care o sticlă unică din secolul XIX, care valora 310.000 de euro. Operațiunea a fost atent plănuită, ținta hoților fiind celebrul hotel-restaurant El Atrio, potrivit El Pais.

ADVERTISEMENT

Potrivit anchetatorilor, hoții au pus în aplicare un plan demn de filmele americane. Femeia, o mexicancă în vârstă de 29 de ani, fotomodel cunoscut în țara sa, i-a distras pe chelnerii restaurantului comandând mâncare în regim room service, după închiderea bucătăriei.

Între timp, românul în vârstă de 47 de ani s-a strecurat în pivnița de vinuri. Acesta furase o cheie cu ocazia altei vizite la El Atrio. Fără să stea pe gânduri, a umplut trei genți cu sticle de vin, pe care le-a învelit în prosoape pentru a nu se sparge.

ADVERTISEMENT

Cei doi se cazaseră la hotel folosind acte de identitate false și au părăsit zona la ora 5:30 dimineața. Din cauza faptului că au plecat pe jos, fără să lase nicio urmă, Poliția a fost convinsă că cei doi fac parte dintr-o grupare de crimă organizată.

Românul și fotomodelul din Mexic se cazaseră inițial la El Atrio de trei ori înainte de furt. La fel ca și orice client al hotelului, aceștia au vizitat pivnița de vinuri și au pas la cale planul bine elaborat.

ADVERTISEMENT

Somelierul Jose Polo, co-proprietar la El Atrio, a explicat că printre sticlele furate se numără o sticlă de Bordeaux Chateau d’Yquem din 1806.

”Acea sticlă face parte din istoria mea personală, este aproape parte din mine, din istoria Atrio, dar şi din istoria oraşului Caceres, a cetăţenilor săi, a iubitorilor de vin din întreaga lume”, a explicat bărbatul pentru El Pais.

ADVERTISEMENT

Se pare că infractorii au părăsit Spania după două zile de la spargere și au călătorit timp de nouă luni prin Europa. În cele din urmă au fost prinși la vama dintre Croația și Muntenegru, fiind recunoscuți de vameși.

La prinderea hoților au colaborat polițiști din Spania, Olanda, Croația și România, precum și reprezentanți ai Interpol. Din păcate pentru proprietarii restaurantului, vinul furat nu a mai fost recuperat.

ADVERTISEMENT
Tags: