News

Un român va fi primul deținut eutanasiat în Spania. Și-a împușcat colegii și a rămas paralizat după schimbul de focuri cu polițiștii

Românul Marian Eugen Sabău a obținut recent o decizie favorabilă din partea judecătorilor și va fi primul deținut din Spania care va fi eutanasiat. Mai departe rămâne de stabilit data la care va primi injecția letală.
05.08.2022 | 18:05
Un roman va fi primul detinut eutanasiat in Spania Sia impuscat colegii si a ramas paralizat dupa schimbul de focuri cu politistii
Românul Marian Eugen Sabău va fi primul deținut eutanasiat în Spania. Foto: canva.com
ADVERTISEMENT

La această situație s-a ajuns după ce Marian Eugen Sabău, un român care a lucrat pentru o firmă de securitate din Tarragona, și-a împușcat mai mulți colegi și ulterior a fost grav rănit în schimbul de focuri cu polițiștii.

Pistolarul român va fi eutanasiat în Spania

Totul s-a întâmplat anul trecut, la 14 decembrie. Sabău era membru al unui club de tir și a decis să se răzbune pe angajatorii care îl anunțaseră că este concediat din cauza caracterului său dificil.

ADVERTISEMENT

Ulterior, românul în vârstă de 46 de ani s-a prezentat la biroul firmei de securitate și a intrat folosind o perucă, pentru a nu fi recunoscut. După câteva discuții scurte cu cel care asigura securitatea la intrare, el i-a împușcat pe cei considerați vinovați pentru concediere.

Odată dată alarma, la fața locului au sosit polițiștii și în cele din urmă s-a ajuns la schimbul de focuri. Au fost răniți și câțiva oameni ai legii, dar rănile suferite de Sabău au fost atât de grave încât a rămas paralizat.

ADVERTISEMENT

Practic, conform ziarulromanesc.es, el nu petrecut nicio zi în spatele gratiilor, din cauza tetraplegiei. Din cauza acestei situații, el a solicitat eutanasierea în instanță, profitând astfel de intrarea în vigoare a legii eutanasiei, în 2021.

Legea eutanasiei a intrat în vigoare în 2021

Decizia a venit joi și a fost luată de trei judecători de la Tribunalul din Tarragona. În urma deliberării cu ușile închise, magistrații au decis că Marian Eugen Sabău are are dreptul la o moarte demnă.

ADVERTISEMENT

În motivare, judecătorii spanioli au subliniat că dreptul inculpatului de a muri asistat trebuie să prevaleze asupra dreptului la ocrotire judiciară efectivă a victimelor.

Avocatul românului i-a convins pe magistrați că Sabău are ”suferințe fizice și psihice constante, fără posibilități de alinare”. De asemenea, apărătorul le-a transmis că acesta are o speranță de viață ”limitată”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, s-a arătat că prezența lui Marian Eugensa pe banca acuzaților ”ar fi o afectare intolerabilă a demnității și integrității sale fizice și morale”. Mai rămâne de stabilit doar data la care inculpatul va fi eutanasiat.

ADVERTISEMENT
Tags: