Sporturi

Un român va lupta în galele UFC! Nicolae Negumereanu intră în cușca greilor împotriva unui rus

02.03.2019 | 15:08
Nicolae Negumereanu va participa la galele UFC

A devenit oficial faptul că un român va lupta în galele UFC! Deja un obișnuit al circuitului RFX, Nicolae “Nick” Negumereanu a dat lovitura şi a semnat cu cea mai mare companie de MMA. Românul va debuta chiar în această lună, mai exact pe 16 martie. Acesta va lupta cu Saparb ek Safarov, un rus de origine afgană și care se antrenează cu celebrul Khabib Nurmagomedov în Daghestan.

Un român va lupta în galele UFC!

Negumereanu nu a pierdut până în acest moment nicio partidă disputată la profesioniști. A disputat 9 partide și a reușit să le câștige pe toate înainte de limită. La ultima gală, RXF MMA 31, Negumereanu l-a învins prin submission pe Kalman Kovacs. De remarcat că luptătorul român activează la categoria Light Heavyweight (93 kg), cea la care Jon Jones este campion în UFC. În cadrul show-ului UFC din Londra va lupta şi fostul campion din kickboxing, Gokhan Saki.

Negumereanu este primul luptător din UFC, și al doilea român din celebra promotie. Cristina Stanciu a deschis drumurile, aceasta luptând în divizia feminină în urmă cu 3 ani. „Sutele de ore petrecute in sala de antrenament, sacrificiile pe care le-am facut, munca pe care am depus-o, ambitia si dorinta m-au ajutat sa imi ating telul la care am visat de la inceputul carierei mele.  Sunt mandru sa va anunt ca voi lupta in gala UFC!!!”, a scris Negumereanu pe o rețea de socializare.

Un român va lupta în galele UFC! Negumereanu
Afișul primei lupte a lui Negumereanu în UFC

Amenzi uriașe în UFC pentru doi grei

Până la lupta lui Negumereanu nu e liniște în UFC. Khabib Nurmagomedov și Conor McGregor au fost suspendați. Mai mult de atât, cei doi trebuie să plătească și amenzi uriașe după ce la finalul meciului direct disputat în octombrie 2018 s-a iscat un scandal uriaș. Staff-urile s-au luat la bătaie la puțin timp după ce rusul l-a învins prin strangulare pe McGregor. Khabib a sărit din cușcă și a vrut să-l bată pe unul dintre apropiații irlandezului.

* 9 victorii are Negumereanu în circuitul profesionist