News

Un salon ATI de la Spitalul Sf. Pantelimon, cuprins de fum. Pacienții au fost evacuați

31.01.2021 | 21:09
Un salon ATI de la Spitalul Sf Pantelimon cuprins de fum Pacientii au fost evacuati
ADVERTISEMENT

Un salon ATI de la Spitalul Sf. Pantelimon a fost cuprins de fum, iar doi pacienți au fost evacuați cu tot cu pat din acea zonă a unității medicale.

Doi pacienți au fost evacuați dintr-un salon de la Terapie Intensivă, din cadrul Spitalului Sf. Pantelimon din București, din pricina unui scurt-circuit. Din primele informații, salonul a fost cuprins de fum, iar pacienții au fost mutați pe hol.

ADVERTISEMENT

Potrivit Digi24, medicii au anunțat că situația este sub control în acest moment, și că scurt-circuitul ar fi pornit de la un neon. Din primele informații ar fi fost afectați 2 pacienți.

Pacienți evacuați la Spitalul Sf. Pantelimon, după ce un salon ATI a fost cuprins de fum

Doi pacienți au fost evacuați duminică seara dintr-un salon ATI al Spitalului Clinic de Urgență Sf. Pantelimon din București, după ce a fost sesizat fum de la instalația electrică aferentă unui neon.

ADVERTISEMENT

Din primele informații oferite de reprezentanții spitalului, de vină pentru acest incident ar fi fost un neon din tavan, dar din fericire a ieșit doar fum, iar pacienții evacuați au fost mutați în salonul alăturat.

”La Secția de Terapie Intensivă a Spitalului „Sfântul Pantelimon” din București, în această seară, în jurul orei 20.15, un tub de neon dintr-un salon s-a ars cu o degajare minoră de fum fără flacără.

ADVERTISEMENT

Preventiv, cei doi pacienți au fost mutați în alt salon pentru a se schimba tubul de neon. Nicio persoană nu a suferit de pe urma incidentului”, a anunțat Spitalul Sf. Pantelimon într-un comunicat.

Incidentul de duminică, de la Sf. Pantelimon, vine după ce un incendiu a izbucnit vineri, în jurul orei 5.00, la parterul Institutului Matei Balș din București, care tratează bolnavi cu COVID, iar focul a cuprins patru saloane în care erau internați pacienți cu forme de COVID medii și severe.

ADVERTISEMENT

În urmă cu două zile, după tragedia de la Matei Balș, la Spitalul Sf. Pantelimon au fost aduși pacienți de la institut. Sâmbătă, Ministerul Sănătății anunța că cei 3 pacienţi transferați aici sunt în stare stabilă, la ATI.

ADVERTISEMENT