News

Un sat din România a ajuns faimos în întreaga lume, după o simplă fotografie. Străinii sunt uimiți: ”Raiul pe pământ!”

Un sat din România a ajuns faimos în întreaga lume, după o simplă fotografie. Străinii sunt uimiți: ”Raiul pe pământ!”. Fotografia cu acest sat a strâns peste 75.000 de likeuri.
17.05.2023 | 21:44
Un sat din Romania a ajuns faimos in intreaga lume dupa o simpla fotografie Strainii sunt uimiti Raiul pe pamant
Un sat din România a ajuns faimos în întreaga lume. Sursa foto: Facebook/ Gabriela Nicoleta
ADVERTISEMENT

Un sat din România a ajuns faimos în întreaga lume, după o simplă fotografie. Străinii sunt uimiți: ”Raiul pe pământ!”. Fotografia cu acest sat a strâns peste 75.000 de likeuri. Practic, o româncă a reușit să facă reclamă țării noastre cu o simplă fotografie, semn că nu e nevoie de miliarde de euro cheltuiți pentru marketing și propagandă turistică.

Un sat din România a ajuns faimos în întreaga lume, după o simplă fotografie

Femeia se afla în vacanță în satul Fundata și a decis să facă mai multe fotografii, fiind impresionată de peisaj. Imaginea a devenit virală și a strâns în câteva ore zeci de mii de aprecieri. Mulți străini au transmis că nu doar sunt impresionați de peisaj, dar ar dori să se mute acolo.

ADVERTISEMENT

Șirnea este un sat în comuna Fundata din județul Brașov. De altfel, zona este cunoscută pentru frumusețea sa. ”Ne-au plăcut foarte mult peisajul, liniştea şi ne-au adus aminte de copilărie, de serile petrecute la bunici. Sincer nu m-am aşteptat. Am primit o notificare ca o sugestie să mă înscriu în acel grup. Şi am ales o locaţie de la mine din ţară care îmi place şi asta a fost, Fundata”, a transmis Gabriela Nicoleta, femeia care a făcut fotografia.

”Locuieşti într-una dintre cele mai frumoase ţări din lume”, a reacționat Marion Harris, fiind completat de Linda Barker: ”Dumnezeule, ce loc frumos! Mă văd stând pe verandă cu un pahar de vin, contemplând. Este Raiul pe pâmânt”. De altfel, au fost inclusiv străini care nici măcar nu știau nimic relevant despre țara noastră, însă au rămas mască atunci când au văzut această imagine. ”Aceasta este prima postare din România pe care o văd şi este absolut superbă. Mulţumim pentru distribuire. Din Minnesota, USA”, a transmis o altă femeie din SUA.

ADVERTISEMENT

Mihai Moiceanu, fotograf profesionist, a explicat pentru Observatornews.ro de ce acest sat impresionează pe toată lumea. ”Acolo ai nişte caracteristici ale naturii foarte spectaculoase. În primul rând sunt dealurile înalte ale Şirnei, iar culoarul este mărginit şi la est şi la vest de pereţi de stâncă”, a transmis Moiceanu.

La rândul său, primarul din Fundata, Marian Pâtea, se mândrește cu zona unde e cel mai curat aer din România: ”Este comuna situată la cea mai înaltă altitudine din ţară, locuită permanent. Satul Şirnea a fost primul sat care a obţinut statutul de sat turistic în România la începutul anilor 1970”.

ADVERTISEMENT

Adevărul e că cel mai probabil există mulți români care nu au fost în viața lor în Fundata sau nici măcar nu știau că acest sat există. Trebuie reținut, totuși, că Fundata e satul de reședință al comunei cu același nume din județul Brașov, Transilvania. În același timp, Șirnea e un sat din Fundata. Începând cu 16 iulie 1973, satul, alături de 13 alte localități, s-a declarat experimental ”sat turistic”.

Așezată la poalele Munților Piatra Craiului, Șirnea și comuna Fundata organizează anual mai multe sărbători tradiționale, special pentru turiști. Printre acestea pot fi reamintite “Iarna la Șirnea” și concursul național de schi fond “Cupa Șirnea”, Memorial Fruntes -la sfârșitul lunii Ianuarie, Ziua Olimpică -23 iunie, Noaptea de Sânziene -24 iunie, Măsura laptelui și întâlnirea fiilor satului -sfârșitul lunii iunie și Focul lui Sumedru -25 Octombrie.

ADVERTISEMENT

Comuna Fundata e situată la o altitudine de 1360 de metri, fiind considerată comuna situată la cea mai înaltă altitudine din țară. Aproape de Fundata se pot vizita multe obiective turistice naturale precum Parcul Național Piatra Craiului – Trasee în Piatra Craiului, Prăpăstiile Zărneștilor, Cheile Moieciului, Cheile Grădiștei, Rezervațiile naturale La Chișătoare, Peștera și Cheile Dâmbovicioara, Peștera cu lilieci din satul Peștera, Satul Șirnea, Barajul Pecineagu sau Lacul Vidraru. Tot aici este amplasat și Monumentul Eroilor Români din Primul Război Mondial.

ADVERTISEMENT
Tags: