News

Un senator, de profesie medic, tratează bolnavii de coronavirus de la Spitalul Județean Arad

04.04.2020 | 11:51
Un senator de profesie medic trateaza bolnavii de coronavirus de la Spitalul Judetean Arad
ADVERTISEMENT

Adrian Wiener, senator USR din Arad, care este de profesie medic, a renunțat la haina de politician și a a îmbrăcat halatul de doctor, pentru a trata pacienții cu coronavirus internați la Spitalul Județean.

Un senator se ocupă de bolnavii de coronavirus de la Arad

De o săptămână, Adrian Wiener, senator USR și medic, a decis să se implice în criza de coronavirus și se ocupă de îngrijirea bolnavilor infectați cu COVID-19 ce se află internați la Spitalul județean Arad.

ADVERTISEMENT

Wiener tratează bolnavii de la secția medicină internă II de la unitatea medicală din Arad, acesta fiind medic primar, cu specializarea pe medicină internă.

„În această perioadă, când Senatul a lucrat de la distanță, am avut timpul ca după derularea activităților senatoriale – atât în plen, cât și în comisii sau la cabinetul senatorial – să vin la spital, în secția în care lucrez.

ADVERTISEMENT

Știu că acum este mare nevoie de doctori în spitale – nu numai la Arad – așa că mi se pare firesc să fiu aici. Nu fac nimic special, doar meseria de doctor, alături de colegii mei”, declara Adrian Wiener, medic și senator USR.

Senatorul cere deschiderea de farmacii în localitățile mici

Adrian Weiner, alături de colega sa, senatoarea Silvia Dinică, a depus în urmă cu 10 zile o propunere legislativă privind stimularea deschiderii de farmacii în localitățile mici, în care nu există nicio astfel de unitate.

ADVERTISEMENT

Inițiativa legislativă vine pe fondul epidemiei de coronavirus din România, în contextul în care în zilele noastre încă există multe localități ce nu dispun de o farmacie.

În plus, Adrian Wiener, în calitate de senator, a semnat, alături de alți colegi de la USR, o scrisoare deschisă adresată Guvernului Orban, prin intermediul căreia sunt cerute măsuri concrete de protejare a persoanelor vulnerabile pe perioada crizei cauzate de noul coronavirus.

ADVERTISEMENT