News

Un senator PSD îl acuză pe Cătălin Predoiu că a propus pragul de 250.000 de lei: ”Există dovezi incontestabile”

Ministrul justiției, Cătălin Predoiu, este acuzat, dinspre PSD, că s-ar afla în în spatele pragului de 250.000 de lei pentru abuz în serviciu.
30.03.2023 | 16:46
Un senator PSD il acuza pe Catalin Predoiu ca a propus pragul de 250000 de lei Exista dovezi incontestabile
Cătălin Predoiu, acuzat că e în spatele pragului de 250.000 de lei pentru abuz în serviciu. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cătălin Predoiu, ministrul justiției, este considerat responsabil de impunerea pragului de 250.000 de lei pentru pentru abuz în serviciu, în proiectul de lege privind Codul penal, votat miercuri în Senat.

Cătălin Predoiu, acuzat că e în spatele pragului de 250.000 de lei pentru abuz în serviciu. Senator PSD: ”Există dovezi incontestabile”

Acuzațiile la adresa ministrului liberal vin din interiorul coaliției de guvernare. Într-un mesaj postat pe contul ei de Facebook, senatoarea PSD, Laura Moagher, secretarul Comisiei Juridice, scrie că Predoiu a propus pragul de 250.000 de lei pentru ca abuzul în serviciu să fie considerat infracțiune.

ADVERTISEMENT

Parlamentarul social-democrat chiar punctează faptul că ”există dovezi incontestabile în acest sens”. În aceeași postare, Moagher face și o trimitere la faptul că președintele Comisiei juridice, Cristian Augustin Niculescu Țâgârlaș (PNL), a confirmat că a primit amendamentele prin mail. Acesta nu a indicat cine este expeditorul.

Senatoarea mai precizează că pragul de 250.000 de lei nu a fost analizat în coaliție. ”A fost propunerea Ministerului Justiției – decidenții politici au ținut cont de propunerea instituției de specialitate”, spune aceasta.

ADVERTISEMENT

Moagher mai adaugă că ”în această etapă miza nu era cuantumul, ci existența unui pragului valoric. Dacă ministrul justiției si-a schimbat acum opinia inițială și propune 9.000 de lei, atunci vom modifica la Cameră cu această valoare”.

”Pragul de 250.000 de lei a fost propus chiar de către ministrul Predoiu. Există dovezi incontestabile în acest sens. Președintele Comisiei Juridice a Senatului a confirmat că a primit pe mail amendamentele, cu tot cu pragul de 250.000 de lei. Cu siguranță ca dacă nu le-ar fi primit de la colegul său de partid, ministrul justiției Predoiu, l-ar fi sunat pe acesta să îi confirme decizia.

ADVERTISEMENT

Faptul că nu s-a referit la o astfel de confirmare și că a acceptat mail-ul așa cum a venit demonstrează, fără niciun dubiu, că propunerea cu 250.000 de lei a venit de la Predoiu. El a participat la ședința de Coaliție. Deci e clar că ”părintele” pragului de 250.000 de lei este Predoiu”, este mesajul senatoarei PSD.

Cătălin Predoiu, acuzat și de USR că e autorul pragului

Cătălin Predoiu este acuzat din toate direcțiile. Stelian Ion, fost ministru USR al justiției, a spus, la B1TV, că actualul ministru PNL al Justiției, Cătălin Predoiu, a luat parte la discuțiile în care s-a stabilit pragul pentru abuz în serviciu. Liberalul e acuzat că el ar fi venit cu această propunere.

ADVERTISEMENT

”Cel puțin, în 2017, PSD, Liviu Dragnea, Iordache își asumau ceea ce făceau atunci. Ieșeau în față, își apărau Ordonanța 13. Acum, această variantă a Ordonanței 13, care vine exact cu aceeași propunere. Au propus un prag chiar mai ridicat decât la Ordonanța 13.

Ea este la fel de nocivă. Se pare că în spatele ei s-a aflat ministrul Cătălin Predoiu. El ar fi participat la discuțiile din coaliție și a venit cu această propunere”, a spus Stelian Ion.

ADVERTISEMENT