News

Un senator UDMR s-a îmbolnăvit de coronavirus: ”A început ca o banală pneumonie”

11.07.2020 | 11:00
Un senator UDMR sa imbolnavit de coronavirus A inceput ca o banala pneumonie
ADVERTISEMENT

Senatorul UDMR Tanczos Barna a anunțat că a fost diagnosticat cu COVID-19. Inițial, s-a crezut că este vorba de pneumonie, însă testul a confirmat infecția cu SARS-CoV-2.

Cine mă cunoaște, știe că îmi plac provocările. Poate, uneori, chiar într-un mod exagerat.  Totuși, aș fi renunțat la cea de astăzi. În mod special datorită grijii care o port familiei, copiilor și părinților mei”, a anunțat Tanczos Barna, printr-o postare pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Senatorul a fost deja internat după infirmarea suspiciunii de pneumonie și confirmarea infecției cu coronavirus.

A început ca o banală pneumonie, dar s-a aflat destul de repede că este cauzată de fapt de virusul COVID-19. Sunt în grija unei echipe medicale fantastice. Începem tratamentul”, a continuat Tanczos Barna.

ADVERTISEMENT

Senatorul Barna, al treilea parlamentar infectat cu coronavirus

Printr-o adăugire la postarea inițială, Tanczos Barna a precizat că starea sa de sănătate este una bună. ”P.S.: Mă simt foarte bine, lucrurile merg conform standardelor si procedurilor”, a scris senatorul.

Senatorul UDMR este al treilea parlamentar care s-a îmbolnăvit de COVID-19. Primul a fost senatorul PNL Vergil Chițac, în cazul căruia există suspiciunea că s-ar fi infectat după ce a participat la o reuniune a Adunării Parlamentare a NATO la Bruxelles.

ADVERTISEMENT

La întoarcerea în țară, Chițac a participat, pe 9 martie, la o ședință a Biroului Politic Național al PNL. Ulterior, atât Chițac, cât și alte trei persoane care au fost la ședință au fost confirmate cu coronavirus. Printre ei, și deputatul  Lucian Heiuș.

La câteva zile, procurorii s-au sesizat din  oficiu și au deschis dosar penal in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

ADVERTISEMENT

Pe 7 iulie, senatorul Vergil Chițac a anunțat că dosarul penal a fost clasat. ”Dragii mei, legat de nefericita întâmplare din martie, am primit clasarea dosarului in rem. Pentru cei care încă se îndoiau, aceasta este dovada incontestabilă a nevinovăţiei mele, integritatea nefiindu-mi niciodată pusă la îndoială”, a scris Vergil Chițac pe Facebook.

ADVERTISEMENT