News

Un sindicalist STB susține că a avertizat Primăria Capitalei despre riscul de incendii în mijloacele de transport în comun, dar a fost concediat

08.06.2020 | 19:31
Un sindicalist STB sustine ca a avertizat Primaria Capitalei despre riscul de incendii in mijloacele de transport in comun dar a fost concediat
ADVERTISEMENT

Un lider de sindicat STB a înregistrat la PMB acum trei ani un document cu privire la pericolul de incendiu în tramvaie și troleibuze. Bărbatul a fost concediat.

Un sindicalist STB susține că a avertizat Primăria Capitalei despre riscul de incendii în autobuz

Valer Ciobănescu e un sindicalist STB care susține că Primăria Capitalei a fost informată în urmă cu trei ani despre pericolele de incendiu ale tramvaielor și troleibuzelor. Bărbatul susține că a fost concediat din această cauză.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan, rivalul Gabrielei Firea la primăria Capitalei, susține că primarul PSD nu a făcut nicio investiție în rețeaua electrică a troleibuzelor.

Troleibuzul luat foc duminică, 7 iunie, în București, a adus în atenția opiniei publice riscul la care se supun oamenii atunci când circulă cu mijloacele de transport de comun în Capitală, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT

Valer Ciobănescu, sindicalist de 25 de ani, susține că a informat în urmă cu 3 ani Administrația Capitalei despre pericolul de incendiu la care sunt supuse toate mijloacele de transport în comun, însă a fost ignorat. Mai mult, pentru insistențele sale a fost concediat, întorcându-se la muncă după ce a dat în judecată Primăria.

Am o adresă îregistrată la Primăria Capitalei, în care semnalam o grămadă de probleme deosebit de grave. S-a lăsat cu concedierea mea. Au modificat regulamentul intern fix pentru a fi concediat. Încă punem în pericol viața călătorilor”, a explicat Valer Ciobănescu, liderul Sindicatului Șoferilor din STB.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan a lansat și el o serie de acuze la adresa Gabrielei Firea: „Autobuze și troleibuze care sunt decompletate pentru că se iau piese de la unul la celălalt.

Nu așa se face o mentenanță profesionistă. Nu s-a făcut, practic, nicio investiție în actualul mandat pe șinele de tramvai și nici pe calea de rulare a tramvaielor care sunt în funcțiune. Nu s-a făcut nicio investiție pe rețeaua electrică a troleibuzelor”.

ADVERTISEMENT

Un troleibuz a luat foc în cursul zilei de duminică, 7 iunie, pe Bulevardul Lascăr Catargiu, din București. Gabriela Firea i-a arătat cu degetul pe cei care blochează licitațiile pentru „achiziția de mijloace de transport în comun”, obligând bucureștenii să circule cu autobuze „expirate”.

ADVERTISEMENT