News

Un site blocat pentru informații false va fi redeschis. Ce condiții a pus Grupul de Comunicare Strategică

30.04.2020 | 08:56
Un site blocat pentru informatii false va fi redeschis Ce conditii a pus Grupul de Comunicare Strategica
ADVERTISEMENT

Un site blocat pentru informații false va fi redeschis la cererea unui jurnalist, după ce Grupul de Comunicare Strategică a impus câteva condiții.

Un site blocat pentru informații false va fi redeschis

Site-ul justitiarul.ro a fost blocat de autorități pentru propagarea de informații false în timpul stării de urgență declarată din cauza pandemiei de coronavirus, dar va fi redeschis după o analiză mai amplă.

ADVERTISEMENT

”Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a transmis către Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) solicitarea de redeschidere a site-ului www.justițiarul.ro”, se arată în comunicatul autorităților.

Redeschiderea site-ului a fost solicitată de jurnalistul Marius Albin Marinescu, care și-a manifestat intenția de a elimina articolele ce conțineau informații false.

ADVERTISEMENT

Site-ul este obligat să-și asume public identitatea

”Grupul de Comunicare Strategică a analizat cererea transmisă și a fost de acord cu redeschiderea site-ului menționat, cu condiția ca administratorul să respecte mai multe condiții de transparență și etică jurnalistică”, se mai scrie în comunicat.

Printre condițiile impuse sunt eliminarea articolelor ce conțineau informații false referitoare la COVID-19 și filtrarea, pe viitor, a materialelor referitoare la acest subiect și publicarea doar a acelor materiale care conțin informații din surse oficiale și credibile,

ADVERTISEMENT

O altă condiție impusă este aceea de asumare publică a identității site-ului justitiarul.ro, cu indicarea adresei de contact și a persoanelor/persoanei care administrează conținutul site-ului.

”Decizia Grupului de Comunicare Strategică este bazată pe faptul că obiectivul nu este acela de a suprima publicații, ci doar acela de a preveni campanii de dezinformare”, se încheie anunțul autorităților.

ADVERTISEMENT

Cei aflați în spatele site-ului justitiarul.ro promovau ideea că pandemia ar fi fost creată artificial pentru a “legaliza abuziv vaccinarea”. Platforma este administrată de societatea Netdesign SRL (Bistrița).

ADVERTISEMENT