ADVERTISEMENT
News

Un site blocat pentru informații false va fi redeschis. Ce condiții a pus Grupul de Comunicare Strategică

Autor: Traian Terzian | 30.04.2020 | 08:56
Un site blocat pentru informații false va fi redeschis. Ce condiții a pus Grupul de Comunicare Strategică
Un site blocat pentru informații false va fi redeschis la cererea unui jurnalist, după ce Grupul de Comunicare Strategică a impus câteva condiții

Un site blocat pentru informații false va fi redeschis la cererea unui jurnalist, după ce Grupul de Comunicare Strategică a impus câteva condiții.

ADVERTISEMENT

Un site blocat pentru informații false va fi redeschis

Site-ul justitiarul.ro a fost blocat de autorități pentru propagarea de informații false în timpul stării de urgență declarată din cauza pandemiei de coronavirus, dar va fi redeschis după o analiză mai amplă.

”Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a transmis către Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) solicitarea de redeschidere a site-ului www.justițiarul.ro”, se arată în comunicatul autorităților.

ADVERTISEMENT

Redeschiderea site-ului a fost solicitată de jurnalistul Marius Albin Marinescu, care și-a manifestat intenția de a elimina articolele ce conțineau informații false.

Site-ul este obligat să-și asume public identitatea

”Grupul de Comunicare Strategică a analizat cererea transmisă și a fost de acord cu redeschiderea site-ului menționat, cu condiția ca administratorul să respecte mai multe condiții de transparență și etică jurnalistică”, se mai scrie în comunicat.

ADVERTISEMENT

Printre condițiile impuse sunt eliminarea articolelor ce conțineau informații false referitoare la COVID-19 și filtrarea, pe viitor, a materialelor referitoare la acest subiect și publicarea doar a acelor materiale care conțin informații din surse oficiale și credibile,

O altă condiție impusă este aceea de asumare publică a identității site-ului justitiarul.ro, cu indicarea adresei de contact și a persoanelor/persoanei care administrează conținutul site-ului.

ADVERTISEMENT

”Decizia Grupului de Comunicare Strategică este bazată pe faptul că obiectivul nu este acela de a suprima publicații, ci doar acela de a preveni campanii de dezinformare”, se încheie anunțul autorităților.

Cei aflați în spatele site-ului justitiarul.ro promovau ideea că pandemia ar fi fost creată artificial pentru a “legaliza abuziv vaccinarea”. Platforma este administrată de societatea Netdesign SRL (Bistrița).

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!