News

Un site din România, blocat complet din cauza știrilor false. Precizările Grupului de Comunicare Strategică

10.04.2020 | 21:49
Un site din Romania blocat complet din cauza stirilor false Precizarile Grupului de Comunicare Strategica
ADVERTISEMENT

Grupul de Comunicare Strategică anunță că a solicitat ANCOM ca un site din România să fie blocat imediat din cauza știrilor false.

Un site a fost blocat complet din cauza știrilor false

Grupul din cadrul MAI anunță că a cerut blocarea imediată a accesului utilizatorilor din România la site-ul blacktopics (https://blacktopics.wordpress.com/), întrucât a publicat în România mai multe știri false legate de noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Astfel, prin intermediul unor materiale publicate pe acest site, au fost puse la dispoziția publicului din țara noastră informații „false și alarmiste” cu privire la virusul COVID-19,

„Autorul/autorii își concentrează informațiile pe care le publică, în mod constant și cu periodicitate, pentru a induce panica și pentru a dezinforma publicul”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică, potrivit Hotnews.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții autorităților române au trimis și câteva exemple de titluri de pe site-ul în cauză, pentru ca românii să fie vigilenți cu privire la informațiile false ce circulă pe internet în această perioadă.

Ce articole au fost semnalate de autorități

Articolul „Broșura – 3 – 4 – Coronavirusul e ȚAP IȘPĂȘITOR pentru radiațiile Antenelor 5G” sugerează o conspirație mondială, coronavirusul fiind în acest scenariu doar „țap ispășitor”;

ADVERTISEMENT

Articolul „INTERVIU CE MERITĂ CITIT! COVID, MANIPULARE, GENOCID, 5G, NOUA ORDINE MONDIALĂ ȘI ALTELE” sugerează o conspirație, menită să creeze confuzie și panică în rândul cititorilor, creând legături între coronavirus, antene 5G sau război biologic;

Articolul „5-RAȚE de pe bloc/ vor la oameni să dea foc!” încearcă să aducă informații suplimentare menite a alimenta teoria conspirației privind apariția noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, la începutul pandemiei de coronavirus din România, că site-urile care promovează informații false despre COVID-19 vor fi blocate, lucru care de altfel s-a mai întâmplat de la decretarea stării de urgență încoace.

ADVERTISEMENT
Tags: