News

Un șofer a ajuns cu Mercedesul pe plaja din Vama Veche. Amenzi uriașe pentru astfel de ”obiceiuri”. Video

Un șofer din România a fost surprins, marți, cu Mercedesul pe o plajă din Vama Veche.
13.07.2021 | 17:07
Un sofer a ajuns cu Mercedesul pe plaja din Vama Veche Amenzi uriase pentru astfel de obiceiuri Video
ADVERTISEMENT

Probabil pentru a fi mai aproape de apă și de a coborî din mașină direct pe plajă, un șofer și-a parcat bolidul de lux direct pe nisipul din Vama Veche.

În imaginile primite de FANATIK de la un turist aflat pe litoral, se observă un Mercedes aflat într-o zonă interzisă mașinilor, unde de regulă au accesul doar persoanele fără astfel de vehicule.

ADVERTISEMENT

Un șofer și-a parcat Mercedesul pe plaja din Vama Veche

Incidentul de la Vama Veche ar fi avut loc marți, la ora 6.00, adică la nici 20 de minute după răsăritul soarelui.

Din informațiile primite la redacție, la bordul mașinii de fabricație germană se aflau doi tineri. Ajunși aproape de malul mării, aceștia s-au destins pentru un moment cu câteva băuturi răcoritoare. Pe fundal se aude și muzică, probabil tot din interiorul bolidului cu mulți cai putere.

ADVERTISEMENT

La fața locului nu a fost prezent niciun echipaj de la Poliție sau Jandarmerie, astfel că aceștia, cel mai probabil, au scăpat fără vreo sancțiune.

Apele Române, amenzi uriașe pentru astfel de ”obiceiuri”

Cei care ajung cu mașinile pe plajă, precum șoferul din Vama Veche, trebuie să știe că riscă amenzi uriașe din partea Inspectorilor de la Apele Române.

ADVERTISEMENT

Un comunicat al instituției, emis marți, 13 iulie, anunță amenzi de peste 600.000 de lei numai în perioada 28 iunie – 9 iulie.

”În ultimele două săptămâni (28 iunie-9 iulie), inspectorii Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, împreună cu inspectori din cadrul celorlalte Admnistrații Bazinale de Apă, au efectuat, de-a lungul litoralului românesc, între Năvodari-Vama Veche, 772 de controale și au fost impuse 1239 de măsuri.

ADVERTISEMENT

În cadrul acestor operațiuni, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 632.000 lei, atât operatorilor de plajă pentru nerespectarea condițiilor contractuale, cât și persoanelor fizice care au încălcat legislația în vigoare”, se arată într-un comunicat.

Amenzile au vizat cu precădere următoarele situații.

  • Construcții ilegale pe plajă, pentru dezafectarea cărora s-a solicitat sprijinul autorităților locale;
  • Circulația cu autovehicule pe plajă pentru identificarea cărora s-a solicitat sprijinul Poliției locale;
  • Nerespectarea distanței de 5 metri dintre linia țărmului și șezlonguri;
  • Nerespectarea numărului minim de recipiente pentru colectare gunoiului pe sectoarele de plajă închiriate;
  • Amplasarea de beach-baruri în locuri nereglementate contractual;
  • Extinderea nepermisă a beach-barurilor, mai mare decât cea prevăzută.
  • O atenție deosebită a fost acordată monitorizării modului de desfășurare și organizare a evenimentelor care au loc în această perioadă pe plaje.

Autoritățile informează că astfel de acțiuni vor continua pe toată perioada sezonului estival și vor consta în verificarea permanentă a acțiunilor de exploatare a plajelor în condiții normale.

ADVERTISEMENT