Un șofer a lovit mortal un bărbat și apoi l-a dus acasă. Cum a încercat să-și ascundă fapta

Adrian Baciu   
în HotNews
13/01/2021, 16:19
Un șofer a lovit mortal un bărbat și apoi l-a dus acasă. Cum a încercat să-și ascundă fapta
Un șofer a lovit mortal un bărbat și apoi l-a dus acasă. Cum a încercat să-și ascundă fapta

Incident desprins din scenariul unui film petrecut în județul Suceava. Un șofer de 21 de ani a lovit mortal un bărbat și apoi l-a dus acasă. Modul în care a încercat să-și ascundă fapta este deja demn de Hollywood.

Potrivit datelor Poliției, tânărul șofer a lovit mortal cu mașina un bărbat, pe 5 ianuarie, iar apoi, pentru a-și ascunde fapta, a dus victima acasă, în patul său, pentru a lăsa impresia că a murit acolo.

Ulterior, șoferul vinovat a fost reținut și urmează să fie dus în instanță cu propunere de arestare preventivă, scrie Ziarul de Suceava.

Un tânăr din Suceava a lovit un bărbat cu mașina, apoi l-a dus acasă și l-a așezat în pat să pară că a murit în somn

Cronologic, cazul din Suceava a început pe data de 5 ianuarie. În timp ce își conducea autoutilitara, pe raza localităţii Ostra, din cauza conducerii imprudente și pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de trafic, tânărul a lovit din plin un cetățean de 50 de ani.

Realizând gravitatea situației, autorul accidentului a oprit autovehiculul, a coborât şi s-a îndreptat către victimă, moment în care a decis să şteargă urmele accidentului rutier şi să părăsească locul faptei.

Cum a făcut asta? Foarte simplu. A urcat victima în duba autoutilitarei şi a transportat-o la domiciliul acestuia, unde a lăsat-o fără nici o supraveghere şi fără a solicita deplasarea unui echipaj medical pentru a-i acorda îngrijirile medicale necesare, precum şi fără a sesiza evenimentul în cauză organelor de poliţie.

Acest gest de inconștiență a dus ulterior la decesul persoanei rănite în accident, iar acum tânărul șofer riscă ani grei de închisoare pentru omor din culpă.

Cum a fost descoperită victima

Victima acestui eveniment rutier, Marcel R., un bărbat de 50 de ani, din comuna Ostra, a fost găsit mort în pat, pe data de 7 ianuarie, de doi vecini care veniseră să-i aducă mâncare. Bărbatul fusese văzut ultima dată cu 2 zile înainte, potrivit Ziar de Suceava.

Trupul bărbatului a fost transportat la spital, iar în urma necropsiei s-a stabilit că bărbatul murise, de fapt, în urma unui accident rutier, prezentând mai multe leziuni specifice.

Ancheta declanșată în acest caz indică clar faptul că bărbatul fusese lovit de o mașină, iar șoferul, care îl cunoștea, știa unde stă și că locuiește singur, l-a dus acasă și l-a pus în pat, ca să pară că a murit din cauze naturale.

Tânărul de 21 de ani, autorul accidentului, nu numai că nu a anunțat poliția, dar și-a văzut liniștit de treburile lui, iar după două zile i-ar fi trimis pe cei doi bărbați cu mâncare, ca să se convingă că Marcel R. era mort.

Închide ×