News

Un șofer băut a adormit la semafor după noaptea de Anul Nou. A fost trezit de polițiști, care i-au deschis dosar penal

Un bărbat în vârstă de 36 de ani este cercetat penal după ce, în dimineața primei zile din an, a adormit la un semafor din cauza consumului de alcool
02.01.2023 | 18:31
Un sofer baut a adormit la semafor dupa noaptea de Anul Nou A fost trezit de politisti care iau deschis dosar penal
Șoferul a avut noroc că nu a produs un accident. Sursa foto: Facebook/ Poliția Română
ADVERTISEMENT

Incidentul s-a petrecut pe o stradă din orașul Brașov, poliția fiind chemată de șoferii care au constatat că șoferul din fața lor nu reacționează la culoarea verde a semaforului.

Un șofer băut a adormit la semafor după noaptea de Anul Nou

Un șofer în vârstă de 36 de ani, din Brașov, s-a ales cu un dosar penal după ce, în dimineața primei zile din an a adormit la volan în timp ce aștepta la un semafor.

ADVERTISEMENT

Ceilalți șoferi, care au văzut că autoturismul din față, nu mai pornește chiar dacă șoferul era încă la volan au chemat Poliția, care a constatat că șoferul consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.

Incidentul a avut loc în dimineața zile de 1 ianuarie, pe bulevardul Saturn din oraşul Braşov, în jurul orei 6:45. Poliţiştii secţiei 5 Braşov au fost solicitaţi să intervină după ce un şofer a rămas cu maşina la un semafor, în ciuda faptului că ceilalţi participanţi la trafic claxonau.

ADVERTISEMENT

Șoferul avea o alcoolemie de 0,53 mg/l

Polițiștii sosiți la fața locului au constatat că șoferul adormise la volan, cu motorul pornit, în timp ce aştepta culoarea verde a semaforului electric, iar după ce l-au testat cu aparatul etilotest, a ieșit la iveală că acesta consumase alcool în noaptea de Anul Nou.

„Procedându-se la testarea acestuia din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0,53 mg/l alcool pur. În consecință, bărbatul a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei”, se arată într-un comunicat al Poliției Brașov.

ADVERTISEMENT

Un incident similar s-a petrecut tot în dimineața zilei de 1 ianuarie, în localitatea Budila, județul Brașov.

În jurul orei 07.55, un tânăr în vârstă de 24 de ani a acroșat cu autoturismul la volanul căruia se afla un stâlp de tensiune, de unde a fost proiectat în gardul și poarta unei case pentru a ajunge din nou pe partea carosabilă.

ADVERTISEMENT

Polițiștii sosiți la fața locului au stabilit că acesta avea o alcoolemie de 0,86 mg/l alcool pur, fiind și el cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

ADVERTISEMENT