News

Un șofer beat a adormit la volan după un accident, în Botoșani. A fost trezit de polițiști

04.05.2021 | 17:57
Un sofer beat a adormit la volan dupa un accident in Botosani A fost trezit de politisti
ADVERTISEMENT

Caz neobișnuit înregistrat de Paște în Botoșani. Un șofer beat a adormit la volan după ce a produs un accident și a fost nevoie de intervenția celor de la Poliție pentru a fi trezit.

Chiar în prima zi a sărbătorilor pascale, polițiștii botoșăneni au depistat pe Drumul European E58 un autoturism care avea partea din față avariată, în urma unei coliziuni cu un cap de pod.

ADVERTISEMENT

În interiorul autovehiculului, oamenii legii au găsit un șofer care dormea pe volan. După ce a fost testat cu aparatul alcool-test, valoarea rezultată a indicat 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, semn că cetățeanul avusese o zi ”grea”.

Un șofer din Botoșani, beat și fără permis, a produs un accident, apoi a adormit

Potrivit presei locale, accidentul s-a produs pe drumul european E58, pe raza localităţii Băluşeni. Pe lângă faptul că era băut, provocase un accident, bărbatul vinovat nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de mașini.

ADVERTISEMENT

”Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 Botoşani au depistat pe drumul european E 58, un autoturism care avea partea din faţă avariată, în urma unei coliziuni cu un cap de pod, iar conducătorul auto dormea pe locul şoferului.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit identitatea conducătorului auto, în persoana unui bărbat de 39 de ani, din comuna Băluşeni”, a precizat IPJ Botoșani, conform MonitorulBt.

ADVERTISEMENT

În acest caz, cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

Încă doi șoferi băuți depistați de Paște pe drumurile din Botoșani

Și a doua zi de Paște a fost una plină pentru polițiștii din Botoșani și cu ghinion pentru alți doi șoferi. Luni, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au oprit în trafic, pe raza comunei Tudora, un autoturism condus de un tânăr de 31 de ani din aceeași localitate.

ADVERTISEMENT

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.  Mai mult de atât, fiind testat cu aparatul alcooltest valoarea rezultată a fost de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că pe strada Împărat Traian din municipiu a avut loc un accident soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto este posibil să se afle sub influența alcoolului.

Echipajul direcționat la fața locului a identificat autoturismul implicat în accident, care prezenta avarii la partea din față, fiind, de asemenea, stabilită și identitatea conducătorului auto în persoana unui bărbat de 36 de ani, din municipiul Botoșani.

Întrucât șoferul mirosea a băuturi alcoolice, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, mai notează sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: