News

Un şofer de 83 de ani a omorât doi pietoni. Anterior, el a fugit de la locul accidentului, după ce a acroşat un biciclist

Un octogenar a produs două accidente în câteva ore, în judeţul Argeş. A fugit de la primul şi apoi a lovit mortal doi pietoni
26.11.2022 | 23:01
Un sofer de 83 de ani a omorat doi pietoni Anterior el a fugit de la locul accidentului dupa ce a acrosat un biciclist
Tragedie la Alebştii de Argeş, doi pietoni au fost accidentaţi mortal Foto: IPJ Argeş
ADVERTISEMENT

Doi pietoni au fost accidentaţi mortal sâmbătă seara, în localitatea Albeştii de Argeş, de un şofer în vârstă de 83 de ani, care anterior provocase un alt accident, acroşând un biciclist, dar a fugit de la locul faptei.

Pietonii omorâţi aveau 71 şi 82 de ani

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş a transmis că primul eveniment rutier a avut loc în municipiul Curtea de Argeş.

ADVERTISEMENT

“Din verificările preliminare, efectuate de poliţiştii Biroului Rutier Curtea de Argeş, s-a stabilit că un bărbat de 83 de ani, din Corbeni, care conducea un autoturism pe raza municipiului Curtea de Argeş, la efectuarea virajului la stânga de pe strada 1 Decembrie 1918 către strada Eroilor, (…) în împrejurări care vor fi stabilite din cercetări, a acroşat cu autoturismul bicicleta unui bărbat de 32 de ani (…) care se pregătea să traverseze, accidentându-l uşor”, au transmis poliţiştii argeşeni.

Şoferul a părăsit locul producerii accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor, iar la scurt timp a accidentat doi pietoni în localitatea Albeştii de Argeş, pe DN 7C.

ADVERTISEMENT

În urma celui de-al doilea accident a rezultat decesul unuia dintre cei doi pietoni, un bărbat de 71 de ani, iar al doilea pieton, în vârstă de 82 de ani, a fost preluat de un echipaj medical în stare de inconştienţă, acesta decedând ulterior la spital.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că nu a consumat alcool.

Bărbatul este acum cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunilor de părăsire a locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

ADVERTISEMENT

Un grav accident s-a produs tot sâmbătă şi la Ploieşti, în zona de nord a municipiului, coliziunea frontală dintre două autoturisme având ca rezultat decesul ambilor şoferi. Victimele aveau 37 şi, respectiv, 48 de ani.

În cele două maşini se aflau doar şoferii, care au rămas încarceraţi, în urma impactului violent. De altfel, la sosirea pompierilor victimele se aflau inconştiente, iar decesul lor a fost declarat la faţa locului.

ADVERTISEMENT