News

Un șofer de autobuz a fost încătușat pentru că nu avea mască de protecție. Scandal monstru în plină stradă. Video

02.07.2020 | 23:47
Un sofer de autobuz a fost incatusat pentru ca nu avea masca de protectie Scandal monstru in plina strada Video
ADVERTISEMENT

Un șofer de autobuz din Bacău a fost încătușat de polițiști pentru că nu purta mască de protecție, contrar legii din timpul epidemiei de coronavirus.

Incidentul a fost filmat de trecători, revoltați că nici polițiștii nu aveau mască de protecție, deși îl arestau pe șofer pentru această „infracțiune”.

ADVERTISEMENT

Potrivit martorilor, incidentul a avut loc în stația din Piața Centrală, când un polițist de la Locală a încercat să legitimeze un șofer de autobuz, după ce a observat că nu purta mască.

Un șofer de autobuz a fost încătușat pentru că nu avea mască de protecție

Șoferul l-ar fi înjurat pe agentul de poliție, continuându-și cursa fără să-i pese de incident. În consecință au fost chemate echipele de intervenție ale Poliției Locale, care l-au dat jos pe șofer și l-au imobilizat cu cătușe.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, martorii au observat că nici polițiștii nu aveau mască, și i-au luat apărarea șoferului. În cele din urmă, bărbatul a fost lăsat liber după ce a fost amendat.

Noi am mers pana acum pe prevenție, consiliere. Dar astăzi, colegii au identificat acest șofer de autobuz. Dumnealui nu avea mască, a refuzat să se legitimeze, a devenit recalcitrant, a plecat din autobuz. Noi avem atribuții de verificare și în autobuz. Și da, putem folosi și forța în situațiile care o cer”, și-a apărat colegii directorul Poliției Locale, Lucian Iftene.

ADVERTISEMENT

Filmarea a fost făcută publică de un bărbat, Victor Luca. Potrivit legii, purtarea măștii e obligatorie în mijloacele de transport și comun, însă e neclar dacă șoferii de autobuz ar trebui să poarte masca, ei fiind oricum izolați de ceilalți călători.

Potrivit Pro TV, purtarea măştii care acoperă nasul şi gura este obligatorie începând cu 15 mai 2020 în spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă şi în alte spaţii închise, potrivit anexei Măsuri de prevenire şi control a infecţiilor aplicabile pe durata stării de alertă, ataşată Hotărârii nr. 24 a CNSSU”.

ADVERTISEMENT

Persoanele care nu respectă această lege pot fi sancționați contravențional în baza Legii nr. 55/2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (publicată în Monitorul Oficial nr.396 din 15 mai 2020) raportat la art.65 lit.h, respectiv nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecţie a vieţii.

Nerespectarea acestor reguli se sancţionează cu amendă între 500 de lei şi 2500 de lei.

ADVERTISEMENT