News

Un șofer de tir l-a pus pe Mihai Viteazul pe remorcă. Ce mesaj are „domnitorul”. Foto

16.08.2019 | 18:20
Un sofer de tir la pus pe Mihai Viteazul pe remorca Ce mesaj are domnitorul Foto

Mihai Viteazul este unul dintre eroii de seamă ai neamului românesc. Recunoscut de istorici drept cel care a făurit pentru prima dată Unirea, la 1600, domnitorul a fost cunoscut și pentru victoriile pe care le-a obținut în fața Imperiului Otoman, în special la Călugăreni, în 1595. Un șofer de tir a avut inspirația să se folosească de imaginea fostului mare conducător și să își colanteze remorca cu o meme în care a făcut o glumă tragicomică despre situația actuală din România.

Un șofer l-a pus pe Mihai Viteazul pe tir

În imaginea surprinsă de cei de la ziaruldeiasi.ro este prezentat marele actor Amza Pellea, în timp ce îl juca pe Mihai Viteazul. Domnitorul își întreabă unul dintre oșteni „Ce mai face poporul meu?”, iar cel din urmă răspunde „Ce să facem, Măria Ta? Stăm pe facebook, ne uităm la filme turcești….”

Mesajul lui „Mihai Viteazul” pe tir *foto: ziaruldeiasi.ro

Mihai Viteazul este un film istoric românesc, regizat în 1971 de Sergiu Nicolaescu după scenariul lui Titus Popovici. El a fost realizat de Studioul Cinematografic București și este format din două părți intitulate „Călugăreni” și „Unirea”. Rolul domnitorului Mihai Viteazul este interpretat de actorul Amza Pellea. Filmul Mihai Viteazul a fost propunerea României la Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin în 1972. Pelicula este una dintre cele mai de succes filme din istoria cinematografiei românești.