News

Un șofer din Bacău a rămas fără ITP deși a investit o sumă considerabilă în mașină. Ce au descoperit inspectorii RAR

Un șofer, care s-a prezentat la RAR Bacău pentru a-și recupera certificatul de în matriculare, a rămas și fără ITP din cauza neregulilor descoperite
22.09.2022 | 12:20
Un sofer din Bacau a ramas fara ITP desi a investit o suma considerabila in masina Ce au descoperit inspectorii RAR
Șoferul a rămas și fără ITP după vizita la RAR Foto: Facebook Registrul Auto Român
ADVERTISEMENT

Surpriza celor de la RAR a fost mare atunci când au descoperit sub capota mașinii mâncate de rugină, un Volkswagen Golf 4, un sistem ilegal în care proprietarul investise sute de lei.

Un șofer din Bacău a rămas fără ITP deși a investit o sumă considerabilă în mașină

Proprietarul mașinii a ajuns la Registrul Auto Român după ce a fost oprit în trafic de un echipaj al Poliţiei Rutiere, care i-a confiscat certificatul de înmatriculare pentru mai multe deficienţe constatate la autovehicul.

ADVERTISEMENT

Acestuia i s-a recomandat să rezolve problemele de la maşină şi apoi să meargă cu mașina la sediul RAR pentru redobândirea certificatului de înmatriculare.

Atunci când a făcut-o, s-a trezit că-i este anulată inspecţia tehnică periodică, după descoperirile făcute de inspectorii Registrului Auto Român.

ADVERTISEMENT

Sub capota autoturismului marca Volkswagen Golf 4, angajații de la RAR Bacău au găsit un sistem ilegal de tip exhaust cut-off. Sistemul, care poate costa de la câteva sute până la câteva mii de lei, face ca evacuarea gazelor şi a sunetului să se facă înainte de toba finală.

Cazul a fost făcut public chiar de către reprezentanții Registrului Auto Român într-o postare pe pagina de Facebook a instituției.

ADVERTISEMENT

“Acel moment când investești toți banii în sistemul ‘exhaust cut-off’ și nu îți mai rămân fonduri pentru repararea pragului străpuns de rugină sau înlocuirea anvelopelor complet uzate.

Acest autovehicul s-a prezentat la RAR Bacău pentru redobândirea certificatului de înmatriculare, dar colegii noștri au decis anularea ITP pentru deficiențele constatate”, se arată în postarea de pe pagina RAR.

ADVERTISEMENT

Aceeași modificare, constatată în august tot la Bacău

Montarea pe mașină, de data aceasta un Audi, a aceluiași sistem, coroborată cu lipsa filtrului de particule (DPF) a dus la respingerea la inspecția tehnică periodică a autovehiculului pe motiv că nu se mai încadrează în norma de poluare specifică. Constatarea a fost făcută tot de cei de la RAR Bacău.

ADVERTISEMENT