News

Un șofer din Sibiu a scos pistolul în trafic, după ce a fost claxonat de un alt cetățean. Ce spune Poliția. Video

Claxonat pentru că nu a păstrat banda de mers, un sibian a scos pistolul la un alt participant la trafic.
28.07.2021 | 08:48
Un sofer din Sibiu a scos pistolul in trafic dupa ce a fost claxonat de un alt cetatean Ce spune Politia Video
ADVERTISEMENT

Incident extrem de grav semnalat în trafic, la Sibiu. Un șofer a scos pistolul pe o stradă din oraș, după ce a fost claxonat că nu și-a păstrat banda de mers.

Evenimentul a fost surprins de camera de bord a celui amenințat, care a cerut, de la fața locului, ajutorul polițiștilor.

ADVERTISEMENT

Claxonat că nu a păstrat banda de mers, un sibian a scos pistolul în trafic. Reacția Poliției

Pe înregistrare se observă cum șoferul recalcitrant oprește vehiculul în mijlocul șoselei și își pregătește un pistol. Ulterior, acesta se îndreaptă către cetățeanul din spatele său care îl atenționase pentru eroarea comisă în trafic.

În ciuda faptului că incidentul a fost reclamat la Poliție, oamenii legii au spus că nu pot lua nicio măsură contra șoferului cu arma, până când nu este depusă o plângere în acest sens.

ADVERTISEMENT

”Urcam pe strada Alba Iulia. Un conducător auto nu și-a păstrat banda de mers, l-am claxonat, a venit după mine în trombă, a pus frână, a blocat strada și a scos pistolul la mine.

Am sunat la poliție, poliția a spus că nu are ce să îi facă pentru că trebuie să merg să depun plângere în scris. M-am dus după el, le-am spus să trimită un echipaj și mi-au zis că nu se poate.

ADVERTISEMENT

Le-am spus că este imposibil așa ceva, că sunt în centrul Sibiului, bărbatul a oprit pe Strada Faurului, la numărul 1”, spune șoferul amenințat pentru Turnul Sfatului.

Reacția oficială a Poliției Sibiu în acest caz

Cei de la Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu (IPJ) au confirmat apelul bărbatului la 112 și refuzul acestuia de a se prezenta la sediu pentru a depune plângere.

ADVERTISEMENT

”În cursul acestei zile, în jurul orei 14,30, prin apel 112, un conducător auto a sesizat faptul că, pe fondul unui conflict în trafic, în timp ce se afla pe strada Morilor din municipiul Sibiu, ar fi fost amenințat de un alt șofer cu un obiect ce părea a fi un pistol.

Apelantul a fost îndrumat de polițiști să nu răspundă provocărilor celuilalt conducător auto, să nu se angajeze în urmărirea acestuia și să evite orice contact cu persoana în cauză în vederea evitării escaladării conflictului care ar fi putut degenera astfel în acte de violență cu risc asupra vieții și bunurilor, atât ale celor doi șoferi implicați direct în conflict, cât și ale celorlalți participanți la trafic.

De asemenea, apelantul a fost îndrumat să se prezinte la sediul Poliției Municipiului Sibiu pentru a depune o plângere prin care să ofere toate detaliile referitoare la cele sesizate și să pună la dispoziția polițiștilor materialele probatorii pe care a afirmat că le deține”, transmite Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Instituția Poliției mai anunță că a declanșat verificări în vederea identificării persoanelor implicate, stabilirii situației de fapt și aplicării măsurilor legale în consecință.

ADVERTISEMENT