News

Un șofer, prins în timp ce gonea cu 194 km/oră. Nu a vrut să oprească la semnalele polițiștilor

Un șofer a fost prins de polițiști în timp ce circula cu 194 km/oră. Bărbatul a refuzat inițial să oprească la semnalele polițiștilor
27.05.2024 | 15:59
Un sofer prins in timp ce gonea cu 194 kmora Nu a vrut sa opreasca la semnalele politistilor
Șofer prins cu 194 km/oră pe drumul spre vamă. Foto: IPJ Timiș. Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost detectat de către polițiști când conducea cu 194 de kilometri/oră. Acesta circula pe DN 59, între Timișoara și vama Moravița, cu mult peste limita admisă.

Polițiștii i-au suspendat dreptul de a conduce

Un șofer a refuzat să se oprească la semnalele polițiștilor după ce oamenii legii l-au interceptat cu radarul în timp ce se deplasa cu 194 de kilometri/oră.

ADVERTISEMENT

”La data de 25.05.2024, poliţiştii oraşului Deta – Formaţiunea rutieră, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe DN 59, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, care circula dinspre localitatea Deta înspre Voiteg şi care ar fi fost înregistrat de aparatul radar, cu viteza de 194 km/h (+94 km/h). Conducătorul auto nu s-a conformat semnalului regulamentar de oprire efectuat de către poliţiştii, acesta continuându-şi deplasarea”, a transmis IPJ Timiș.

Deși nu a oprit, șoferul a fost identificat și i s-a suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice timp de cinci luni. ”Acesta a fost sancţionat contravenţional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep., fiind dispusă şi măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 150 de zile” , precizează aceeași sursă.

ADVERTISEMENT

Un alt șofer a gonit pe șosele, însă cu 275 km/oră

Polițiștii din Brașov au prins, cu ajutorul aparatului radar, un șofer ce gonea cu 275 km pe oră.

„Stimate conducător auto, avem onoarea de a te informa că vehiculul tău a fost surprins de aparatul radar într-o cursă de viteză mai captivantă decât un film de acţiune! Suntem impresionaţi de performanţa ta, însă suntem aici pentru a te ajuta să rămâi cu picioarele pe pământ (sau pe asfalt, în cazul tău).

ADVERTISEMENT

În urma analizei detaliilor, am decis să-ţi oferim un „permis de odihnă” timp de 120 de zile. Consideră acest interval ca pe unul de meditaţie, timp în care îi vei privi pe ceilalţi cum şofează”, a postat Poliția Brașov pe pagina oficială de Facebook.

Mai departe, tot pe platforma de socializare, Poliția Brașov îi recomandă șoferului să consulte încă o dată articolele ce se referă la limitele de viteză și riscurile nerespectării acestora.

ADVERTISEMENT

„Tot pentru această perioadă, în care nu vei putea conduce, ți-am pregătit o listă cu articole interesante despre limitele de viteză și riscurile nerespectării acestora. Sperăm să descoperi că deplasarea cu viteza legală poate fi chiar mai distractivă!”, au scris autoritățile pe Facebook.

Mai departe, aceștia precizează că indicatoarele de viteză „nu sunt doar elemente de decor” și de aceea trebuie respectate.

 

ADVERTISEMENT