News

Un șofer se laudă cu amenzi neplătite de 80.000 de lei. ”Data viitoare o iau tot pe banda de urgenţă!” Polițiștii critică legislația blândă

Un șofer din România, amendat recent pentru că a circulat pe banda de urgență a autostrăzii, se laudă cu amenzi uriașe neplătite. Pe de altă parte, polițiștii critică legislația blândă.
30.07.2021 | 11:38
Un sofer se lauda cu amenzi neplatite de 80000 de lei Data viitoare o iau tot pe banda de urgenta Politistii critica legislatia blanda
ADVERTISEMENT

Amendat recent de Poliția Română pentru că a circulat pe banda de urgență a unei autostrăzi, un șofer român a avut o reacție indiferentă.

Extrem de senin și neafectat de sancțiune, conaționalul nostru a afirmat că va circula în continuare pe banda de urgență în condițiile în care, chiar dacă este amendat, statul nu are cum să îl oblige la plata lor.

ADVERTISEMENT

În replică, polițiștii de la Sindicatul EUROPOL critică dur legile ”prost făcute” din România şi afirmă că amenzile aplicate de Poliţia Română sunt degeaba, atâta timp cât cei care încalcă regulamentele nu le plătesc.

Un șofer se laudă cu amenzi neplătite de 80.000 de lei. ”Data viitoare o iau iar pe banda de urgenţă!”

Unul dintre zecile de şoferi care au mers pe contrasens pe Autostrada Soarelui nu pare deranjat nici de faptul că a pus în pericol viaţa celorlați şoferi, dar nici de amenda primită din partea poliţiei.

ADVERTISEMENT

Şoferul sancționat a declarat că va face la fel şi data viitoare, dacă se va grăbi. El a ținut să precizeze nu e deranjat de amenzi pentru că oricum nu le plăteşte.

Într-un filmuleț postat pe contul de Facebook al Europol, şoferul spune că este dispus să facă muncă în folosul comunităţii dacă asta va fi într-un final decizia instanţei.

ADVERTISEMENT

Iată dialogul dintre jurnaliști și șoferul indiferent:

  • Reporter: Pe ce motiv mergeaţi pe banda de urgenţă?
  • Bărbat: Mă grăbeam, eram cu copilul.
  • Reporter: Sunt poliţişti, supraveghează din aer cu elicopterul, asa te-au prins…
  • Bărbat: Data viitoare, dacă o să mă grăbesc, o sa o iau iar pe banda de urgenţă!
  • Reporter: O sa plătiţi amendă…
  • Bărbat: N-o’plătesc, sincer, am vreo 800 de milioane amendă, nu ma deranjează… Pentru viteză, pentru mai multe…
  • Reporter: Nu le plăteşti deloc?
  • Bărbat: Niciodată! N-am nimic pe numele meu, ce-mi poate lua?
  • Reporter: Poate să vină prin instanță, munca în folosul comunităţii, lucrezi la Primărie.
  • Bărbat: Lucrez, nu-i problemă!

Europol critică legislația blândă

După acest episod, cei din Sindicatul EUROPOL arată cu degetul spre legislația blândă care nu permite tragerea la răspundere corespunzătoare pentru șoferii care circulă fie pe banda de urgență sau, mai nou, chiar pe contrasens pe autostrăzile din țară.

ADVERTISEMENT


”Acesta este efectul legilor prost făcute în România, când legea se încalcă cu bună știință, iar Poliția Română nu poate aplica decât o simplă sancțiune contravențională. Culmea, degeaba sunt aplicate aceste amenzi, dacă nu sunt plătite de către contravenienți.

Este și cazul contravenientului din imagine care susține că a acumulat amenzi în valoare de aproximativ 80.000 lei și pe care nu le va plăti, că oricum nu are nimic pe numele său, iar data viitoare va merge tot pe banda de urgență, că dacă se grăbește, face ce vrea el”, scriu sindicaliștii.

ADVERTISEMENT