News

Un sondaj INSCOP confirmă temerile lui Ludovic Orban. PNL e în cădere liberă și așteaptă alegerile cu mari emoții

17.06.2020 | 22:14
Un sondaj INSCOP confirma temerile lui Ludovic Orban PNL e in cadere libera si asteapta alegerile cu mari emotii
ADVERTISEMENT

Cifre îngrijorătoare pentru PNL, confirmate de un sondaj de ultimă oră. Liberalii sunt în cădere liberă conform unui sondaj INSCOP Research, prezentat de Radu Tudor.

Remus Ioan Ștefureac, directorul INSCOP Research, a prezentat o analiză dură care le dă mari bătăi de cap celor din PNL înainte de alegerile parlamentare și locale.

ADVERTISEMENT

Cu toate că sondajele „favorabile” comandate de PNL îi situează pe liberalii lui Orban aproape de un neverosimil 40%, realitatea este mult mai dură cu partidul condus de actualul premier al României.

PNL e în cădere liberă în ultimele sondaje de opinie. Liberalii au emoții la alegeri

Așadar, cei de la INSCOP au remarcat că în octombrie 2018, PNL pleca de la 23%. În doar 6 luni, până în mai 2019, cei din PNL au ajuns la aproximativ 27.6%, conform altor sondaje relevante.

ADVERTISEMENT

La alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, PNL a obținut 27%, confirmând aceste cifre, urmând o firească creștere moderată. În septembrie 2019, PNL era la aproximativ 30%, urmând ca după căderea Guvernului PSD și preluarea puterii de către liberali în octombrie-noiembrie, cifrele PNL să „explodze” la aproximativ 37%.

Au urmat alegerile prezidențiale, unde Klaus Iohannis a câștigat fără probleme în fața Vioricăi Dăncilă, trăgând PNL-ul după el la 42.3%. În luna mai, din cauza politicilor restrictive, PNL a scăzut la 38.5%, aflându-se la 38% în iunie. Desigur, asta susține INSOP, căci alte sondaje situează PNL undeva la 33%, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

Un singur lucru e cert, PNL scade moderat în intențiile de vot ale românilor, în timp ce Opoziția câștigă teren. Cu 6 luni rămase până la alegeri, rămâne de văzut care va fi partidul care va reuși cel mai bine să se reorganizeze pentru a convinge oamenii că merită votat. Specialiștii cred că PNL ar pute pierde aproximativ 5% până la aceste alegeri.

Conform aceluiași sondaj, PSD s-ar afla undeva la 25% în iunie 2020, în timp ce USR-Plus ar face diferența dintre procentele celor de la PNL și majoritatea parlamentară de 51%. Așadar, cei din USR au aproximativ 10-15%, în funcție de context.

ADVERTISEMENT

Pro România, partid condus de Victor Ponta, se apropie de 10% și devine o forță politică demnă de luat în seamă pe scena politică din țara noastră.

ADVERTISEMENT