News

Un specialist în sănătate atrage atenția privind purtarea corectă a măștii. Greșeala care ascunde multe pericole

24.07.2020 | 11:08
Un specialist in sanatate atrage atentia privind purtarea corecta a mastii Greseala care ascunde multe pericole
ADVERTISEMENT

Un specialist din lumea medicală atrage atenția privind purtarea corectă a măștii în această perioadă a pandemiei de Covid-19.

Teoretic, masca ar trebui să ne protejeze față de viruși, însă mulți comit o greșeală care ascunde multe pericole pentru sănătate.

ADVERTISEMENT

În acest sens, specialiștii vin cu o serie de sfaturi utile, menite să ne ajute să evităm contaminări din cauza acestui echipamente care, teoretic, ar trebui să țină bolile departe.

Un specialist, sfat privind purtarea corectă a măștii. Greșeala care ascunde multe pericole

Profesorul Elias Mosialos, specialist de politici de sănătate la London School of Economics and Social Sience (LSE) a ieșit public cu o postare pe Facebook în care explică de ce atunci când utilizăm o mască sanitară nu trebuie să o coboram niciodată  pe bărbie, ci trebuie să o dăm jos cu totul.

ADVERTISEMENT

”Zonele de sub bărbie și gât, ca toate zonele de piele neacoperită, sunt expuse la virusuri. Aceleași virusuri de care încercam să ne protejam purtând masca de față.

Dacă trebuie să facem ceva care impune scoaterea măștii, cum ar fi să mâncăm, să bem, este mai bine să o scoatem complet.

ADVERTISEMENT

Prin coborârea măștii pe și sub bărbie exista riscul ca partea interioara să se contamineze, iar apoi când o tragem înapoi peste nas și gura, sa ne infectăm”, scrie profesorul, în postarea sa, conform ziare.com.

Avertismentul specialiștilor britanici

Recent, alți specialiști din Marea Britanie avertizau că purtatul măștii pe bărbie compromite masca și o contaminează cu bacterii de pe gât și barbă.

ADVERTISEMENT

Experții recomandă tuturor ca atunci când trebuie să își dea jos masca, din diferite motive, trebuie să o dea jos complet, pentru a evita contaminarea ei.

În același timp, cu toate că e o regulă greu de respectat, măștile de protecție chirurgicale ar trebui schimbate la fiecare 4 ore de purtat, pentru a nu-și pierde eficacitatea. O mască purtată zile la rând devine inutilă și chiar un potențial pericol pentru sănătatea purtătorilor, avertizează experții.

ADVERTISEMENT