Fotbal international

Un stadion din Argentina va purta numele lui Emiliano Sala! Astăzi ar fi împlinit 29 de ani

31.10.2019 | 15:39
Un stadion din Argentina va purta numele lui Emiliano Sala Astazi ar fi implinit 29 de ani
ADVERTISEMENT

Astăzi, 31 octombrie, Emiliano sala ar fi împlinit 29 de ani. din păcate fostul fotbalist al lui Nantes, a decedat într-un accident aviatic la începutul anului, când se afla în drumul către Cardiff, unde ar fi urmat să joace. În memoria atacantului argentinian, stadionul formației San Martin de Progreso din regiunea Santa Fe, localitatea în care s-a născut Sala, îi va purta numele, iar un pictor spaniol va inaugura un desen mural cu Emiliano.

Stadionul din Argentina care va purta numele lui Emiliano Sala

Stadionul echipei San Martino de Progreso din Santa Fe va purta numele lui Emiliano Sala, iar Guillermo Griffa, un artis spaniol, va realiza portertul fotbalistului pe un perete al stadionului, în care va fi înfățișat în timp ce se bucură după un gol înscris. Sala a decedat pe 21 ianuarie, într-un accident aviatic, în timp ce se afla în drum spre noua lui echipă, Cardiff City. Operațiunea de căutare a lui Emiliano Sala a durat mai multe zile, iar trupul neînsuflețit al argentinianului a fost găsit.

ADVERTISEMENT

Din păcate, David Ibbotson, pilotul care se afla la bordul aeronavei nu a fost găsit și rămâne un mister ce s-a întâmplat cu el. Cardiff City îl cumpărase de la Nantes, în schimbul sumei de 17.000.000 de euro.

Artistul care va realiza desenul mural pentru Emiliano Sala. Sursă foto: twitter
Artistul care va realiza desenul mural pentru Emiliano Sala. Sursă foto: twitter

Cardiff este obligată să-i plătească lui Nantes banii pe Sala

Clubul galez a fost informat de către FIFA că va trebui să plătească 6.000.000 de euro pentru transferul lui Emiliano Sala: „În cadrul unei adunări care a avut loc pe 25 septembrie 2019, Comitetul FIFA a stabilit că echipa Cardiff FC trebuie să plătească clubului FC Nantes suma de 6.000.000 euro, reprezentând suma de instalare a jucătorului, convenită de cele două părți pe 19 ianuarie 2019”.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă inițial, șefii lui Cardiff au anunțat că vor plăti banii pe Sala în trei tranșe, aceștia s-au răzgândit și au dat în judecată compania aeriană și firma de asigurări trecută pe numele atacantului argenitnian.

  • 28 de ani avea Emiliano Sala în momentul decesului
Tags: