Fotbal intern

Un stadion din România va fi transformat în Spital Militar medical: „Este un pas important!”

25.03.2020 | 15:27
Un stadion din Romania va fi transformat in Spital Militar medical Este un pas important
ADVERTISEMENT

Epidemia de coronavirus se răspândește cu o viteză mare, iar autoritățile încep să nu mai facă față la „valul” de îmbolnăviri din ultimele zile. Astfel că pe stadionul „Portul” va fi amplasat Spitalul Militar mobil.

Stadionul din România care va fi transformat în Spital Militar medical

George Niculescu, prefectul județului Constanța, a anunțat că stadionul „Portul” va fi transformat în Spital Militar medical: Medicii şi personalul medical militar vor fi detaşaţi pentru funcţionarea acestui spital, menit să reducă din presiunea exercitată pe Spitalul de Boli Infecţioase.

ADVERTISEMENT

Zilele următoare, genişti şi topografi din MApN vor inspecta locul desemnat pentru amplasare, urmând ca în weekend să înceapă lucrările propriu-zise de ridicare a spitalului militar mobil.

Este un pas important şi o soluţie viabilă pentru ca oamenii să poată beneficia de cel mai bun tratament, în cazul în care situaţia o va cere.

ADVERTISEMENT

Ţin să le mulţumesc celor din Ministerul Apărării Naţionale, care nu au ezitat să ne sprijine şi sunt sigur că o vor face necondiţionat, pentru binele comun al tuturor românilor”.

Hotelul lui Ionuț Negoiță oferă camere gratuite pentru medici

Ionuț Negoiță, patronul lui Dinamo, a anunțat că va oferi gratuit camerele hotelului pe care îl deține pentru cadrele medicale. De gestul său a fost impresionată și Gabriela Firea, primarul capitalei:

ADVERTISEMENT

„Mulțumesc celor care au înțeles cât de importantă este solidaritatea față de semeni și care ne-au ajutat și au oferit spații de cazare eroilor din spitalele din București!

Mulțumesc Grupului Rin Hotels, Domnului Ionuț Negoiță, care a răspuns apelului nostru și a pus la dispoziția Primăriei Capitalei, gratuit, Hotelul Rin Central Traian, cu 107 camere, pentru medicii și asistentele care lucrează în spitalele unde sunt internați bolnavi de coronavirus și care, atunci când ies din tură, nu se pot întoarce la familii, acasă.

ADVERTISEMENT

„Astfel, începand de luni, 30 martie, această unitate hotelieră va fi pusă la dispoziția medicilor și asistentelor din Capitală, fără plată, care vor putea merge aici pentru masă, odihnă și pentru a rămâne peste noapte”, a continuat Gabriela Firea.

„Transportul acestora este, de asemenea, asigurat. Astfel de gesturi ne determină să credem că vom depăși, împreună, această gravă criză din sămătate, sprijinindu-ne fiecare cu ceea ce putem”, a mai scris Gabriela Firea pe contul său oficial de Facebook.

ADVERTISEMENT