Fotbal international

Un STAR de Euro dezvăluie: “Pentru că sînt ŢIGAN am suferit enorm!”

Ricardo Quaresma e unul dintre eroii Portugaliei la Euro 2016. Portughezul a marcat în optimi golul victoriei împotriva Croaţiei, iar în sfertul cu Polonia, Quaresma a transformat penalty-ul...
10.07.2016 | 00:04
Un STAR de Euro dezvaluie Pentru ca sint TIGAN am suferit enorm

Ricardo Quaresma e unul dintre eroii Portugaliei la Euro 2016. Portughezul a marcat în optimi golul victoriei împotriva Croaţiei, iar în sfertul cu Polonia, Quaresma a transformat penalty-ul decisiv. 

Deşi a fost implicat în mai multe scandaluri şi e văzut de mulţi drept un bad boy, Ricardo Quaresma declară că nu a fumat şi nu a băut în viaţa lui, însă din cauza faptului că e ţigan, a suferit enorm:

Întotdeauna am ştiut că mă strigă ţigan pentru a mă ofensa. Dar luau plasă, pentru că sunt mândru de treaba asta. Tot timpul spun că nu există rasism, dar simt privirea lor. 

În lumea fotbalului se spune despre mine că aşa şi pe dincolo. Am un renume…Niciodată nu am fumat. Nici nu am băut. N-am prizat nimic, n-am experimentat lucruri ciudate. Dar, pentru că sunt băieţaş de cartier şi, în plus, ţigan…

E adorat în Turcia

A fost văzut drept succesorul lui Figo, însă niciodată nu a reuşit să facă pasul la nivelul superior, deşi, poate e cel mai talentat fotbalist portughez din ultimul deceniu, chiar peste Ronaldo.

A jucat la Barcelona, Inter şi Chelsea, însă nu a confirmat la granzi. De fiecare dată cînd a luat-o de la capăt, a reuşit să ajungă din nou în top. Deşi a avut evoluţii apreciabile la Sporting şi FC Porto, lusitanii lui nu l-au înţeles. A intrat de multe ori în conflict cu fanii portughezi: ”În Portugalia niciodată nu m-au înţeles. Nici din punct de vedere fotbalistic, nici uman”

În schimb, Quaresma spune că în Turcia a simţit pentru prima dată cu adevărat căldura fanilor: Nimeni nu mă doreşte mai mult decît o fac turcii”. Poate acesta e şi principalul motiv pentru care s-a întors la Beşiktaş, alături de care a luat titlul în sezonul trecut şi formaţie la care a renăscut la 32 de ani.

Fiecare tatuaj are povestea lui

Dacă te uiţi la Ricardo Quaresma poţi să îţi închipui de ce e considerat un bad-boy. Fiecare element din garderoba sa atrage atenţia, iar tatuajele de pe tot corpul sînt cu un motiv acolo, au în spate o poveste. Pe unele le explică, pe altele nu vrea să le dezvăluie.

432

S-a tatuat şi pe faţă, are două lacrimi la ochiul drept, însă refuză să le explice: “E ceva special, personal şi nu vreau să vorbesc despre asta”.

k

8 goluri a marcat Quaresma pentru naţională în 54 de meciuri

1 Ligă a Campionilor a cîştigat lusitanul, cu Inter, în 2010

4 milioane de euro e cota de piaţă a lui Quaresma