Fotbal international

Un star din naţionala Braziliei, la cuţite cu sponsorul! Vrea să rupă contractul după Campionatul Mondial 2022

Un star din naţionala Braziliei a ajuns la cuţite cu sponsorul şi vrea să rupă contractul după Campionatul Mondial 2022. Care este motivul.
05.12.2022 | 19:12
Un star din nationala Braziliei la cutite cu sponsorul Vrea sa rupa contractul dupa Campionatul Mondial 2022
Bucuria jucătorilor Braziliei după golul lui Casemiro din meciul cu Elveţia
ADVERTISEMENT

Brazilia se pregăteşte de meciul cu Coreea de Sud, din optimile de finală de la Campionatul Mondial 2022, dar un jucător din lotul lui Tite nu are linişte.

De ce vrea Vinicius să rupă contractul cu Nike. Situaţie uluitoare pentru starul Braziliei

Vincius este unul dintre starurile Braziliei la Campionatul Mondial 2022, dar se află într-o situaţie ingrată. Fotbalistul de 22 de ani are un contract cu Nike, companie care îi furnizează echipament, însă cele două părţi sunt aproape de divorţ.

ADVERTISEMENT

Conform AS, Vinicius este nemulţumit de tratamentul primit din partea Nike, după ce jucătorul nu a fost chemat să participe în clipul publicitar al americanilor pentru naţionala Braziliei. Americanii s-au bazat pe Rodrygo, colegul lui de la Real Madrid, şi pe Richarlison, care a fost prezent şi la evenimentul prin care Nike a anunţat lansarea echipamentului oficial al Selecao pentru CM 2022.

În plus, Vinicius a folosit ghete de joc dintr-o colecţie anterioară a celor de la Nike, un alt motiv pentru care brazilianul este decis să rupă contractul. La Campionatul Mondial din Qatar, fotbalistul de 22 de ani este încălţat cu ghete Mercurial şi nu a beneficiat de noutăţile americanilor.

ADVERTISEMENT

Vinicius, contract cu Nike de la 13 ani

Vinicius şi Nike au semnat primul contract în 2013, pe când fotbalistul de la Real Madrid avea 13 ani. Acordul era valabil până în 2023, însă americanii au venit cu o nouă ofertă după ce jucătorul a semnat cu formaţia spaniolă.

Astfel, în 2018, Vinicius şi-a pus semnătura pe noul acord cu Nike, unul mult îmbunătăţit din punct de vedere financiar, care ar urma să expire în 2028. Între timp, pe lângă problemele avute înaintea Mondialului din Qatar, fotbalistul este nemulţumit şi de detaliile financiare ale acordului.

ADVERTISEMENT

După Campionatul Mondial 2022, avocaţii lui Vinicius vor încerca să rupă contractul cu Nike. Cel mai probabil, brazilianul va trebui să scoată bani din buzunar pentru terminarea acordului mai devreme, în absenţa unei clauze de reziliere.

Vinicius, titular în două dintre meciurile Braziliei la CM 2022

Vinicius a fost titular în primele două meciuri ale Braziliei de la Campionatul Mondial 2022, 2-0 cu Serbia şi 1-0 cu Elveţia. De altfel, în partida cu sârbii, vedeta lui Real Madrid i-a centrat lui Richarlison, care a reuşit unul dintre cele mai spectaculoase goluri ale turneului din Qatar.

ADVERTISEMENT

În prezent, Vinicius este evaluat la 120.000.000 de euro şi este considerat drept unul dintre cei mai buni jucători din noul val de staruri. Brazilianul joacă la Real Madrid din 2018, după ce a fost cumpărat cu 46.000.000 de euro, la 17 ani, de la Flamengo.

ADVERTISEMENT