Sport

Un star din NBA, exclus din competiție pentru că nu se vaccinează! Jucătorul își riscă salariul de 33.000.00 de dolari

Sezonul 2021-2022 din NBA stă să înceapă, însă Kyrie Irving ar putea să nu fie pe teren în jumătate din meciurile pe care Brooklyn Nets le va juca. Nevaccinat încă, baschetbalistul riscă să iasă pe minus cu 17.000.000 de dolari.
13.10.2021 | 14:48
Un star din NBA exclus din competitie pentru ca nu se vaccineaza Jucatorul isi risca salariul de 3300000 de dolari
ADVERTISEMENT
13-10-2021
11:47

Kyrie Irving a fost exclus din lot de Brooklyn Nets pentru că refuză vaccinarea

Kyrie Irving a refuzat să se vaccineze, astfel că șefii de la Brooklyn Nets a hotărât să îl excludă din lot, pe o perioadă nedeterminată.

Gruparea din NBA a dat un comunicat sec. Cei de la Brooklyn Nets au anunțat decizia, pe motiv că starul refuze să se vaccineze, conform cerințelor autorităților sanitare din New York.

„Îi respectăm opinia sa, dar, pentru moment, credem că e mai bine pentru grupare să meargă pe drumul pe care am plecat”, a declarat Sean Marks, General Manager.

Motivul baschetbalistului care câștigă 33.000.000 de dolari pe sezon refuză vaccinarea nu din motive sanitare, ci pentru că vrea să fie într-un simbol antivaccin: „Nu e anti-vaccinare. E supărat pentru că lumea-și pierde locul de muncă din cauza faptului că e obligată să se vaccineze. Cei nevaccinați nu mai au dreptul de a munci, în unele locuri!”, susțin apropiații săi.

Sezonul 2021-2022 din NBA vine cu reguli stricte în privinţa baschetbaliştilor care încă nu s-au vaccinat. Mai exact, aceştia nu vor putea să joace în meciurile de pe teren propriu, în funcţie de regulile sanitare din fiecare oraş.

Kyrie Irving, unul dintre starurile NBA, riscă să piardă 17.000.000 de dolari dacă nu se vaccinează

Cel mai bun exemplu este Kyrie Irving, care va rata meciurile jucate de Brooklyn Nets pe teren propriu. În plus, sportivul de 29 de ani nu va avea drept de joc nici în partidele cu New York Knicks, care se vor juca în Madison Square Garden.

ADVERTISEMENT

Mike Bass, purtătorul de cuvânt al NBA, a anunţat că jucătorii nu vor fi plătiţi dacă ratează meciuri din cauza nevaccinării. Astfel, Kyrie Irving va primi o lovitură dură, direct în contul bancar.

Dacă va rata toate cele 41 de meciuri de pe teren propriu, Kyrie Irving va pierde 15.600.000 de dolari, la care se mai adaugă 762.362 de dolari pentru două partide din presezon şi alţi 762.362 de dolari pentru cele două partide cu Knicks.

ADVERTISEMENT

Tragem linie şi Kyrie Irving va ajunge să piardă puţin peste 17.000.000 de dolari în sezonul 2021-2022. Pierderile financiare l-au făcut deja pe Andrew Wiggins, vedeta lui Golden State Warriors, să se vaccineze.

Primarul New York-ului, mesaj special pentru Kyrie Irving

Dincolo de pierderile financiare, fanii lui Brooklyn Nets vor să-şi vadă vedeta pe parchet, iar printre ei se numără şi Bill de Blasio, primarul New York-ului. Politicianul a avut un mesaj special pentru baschetbalistul de 29 de ani

ADVERTISEMENT

“Sunt un fan al lui Kyrie. Fac un apel către el: vaccinează-te! Fanii tăi vor să te vadă. Colegii tăi te vor înapoi în echipă. Toţi te vrem înapoi.

Uite, sunt echipe care au ajuns 100% vaccinaţi. Este un exemplu pentru toţi”, i-a transmis Bill de Blasio.

ADVERTISEMENT

Andrew Wiggins, forţat să se vaccineze: “Să sperăm că va funcţiona pe termen lung”

La fel ca în New York, autorităţile din San Francisco nu acceptă sportivi nevaccinaţi în săli, astfel că Andrew Wiggins a trebuit să facă o alegere. Acesta ceruse să fie scutit pe motive religioase, însă NBA nu a acceptat să-i ofere o derogare.

Andrew Wiggins a trebuit să aleagă între vaccin sau posibilitatea să rateze jumătate din meciurile sezonului 2021-2022. La scurt timp după ce s-a vaccinat şi a revenit pe teren, baschetbalistul de 26 de ani a susţinut că s-a simţit forţat.

“Simt că singurele opţiuni au fost de a mă vaccina sau de a nu juca în NBA. A fost o decizie grea. Să sperăm că va funcţiona pe termen lung şi peste zece ani sunt încă sănătos.

Mă simt bine că joc, dar faptul că m-am vaccinat va fi ceva care îmi va rămâne mult timp în minte. Nu este ceva ce am vrut să fac, am cam fost forţat să fac asta. Cred că ei au făcut reguli cu privire la ceea ce intră în corpul tău şi la ceea ce faci, dacă vrei să lucrezi în societate, astăzi.

Să sperăm că încă există o mulţime de oameni care sunt mai puternici decât mine şi continuă să lupte, să susţină ceea ce cred ei şi să sperăm că asta va funcţiona pentru ei”, a declarat Andrew Wiggins.

ADVERTISEMENT