Sport

Un star din NFL a omorât o femeie într-un accident rutier. Era beat și riscă 46 ani de închisoare

Henry Ruggs era un star în devenire în NFL, dar cariera sa a fost curmată brusc de un accident rutier în care a omorât o femeie.
04.11.2021 | 18:21
Un star din NFL a omorat o femeie intrun accident rutier Era beat si risca 46 ani de inchisoare
ADVERTISEMENT

În vârstă de 22 de ani, Ruggs a fost draftat de Las Vegas Raiders în 2020 și a primit un contract de 16,67 milioane de dolari pentru primele patru sezoane.

Sportivul era unul dintre cei mai promițători jucători de fotbal american, fiind apreciat pentru calitățile sale atletice. În timpul liceului a fost înregistrat cu timpul de 10 secunde și 58 de sutimi pe 100 metri.

ADVERTISEMENT

Accident rutier făcut de o vedetă din NFL și soldat cu moartea unei femei

Însă, visul de a ajunge o mare vedetă în NFL s-a destrămat după ce a făcut un accident rutier în stare de ebrietate care s-a soldat cu moartea unei femei. Și în loc să fie adulat de stadioane întregi, Henry Ruggs riscă să stea ani buni la pușcărie.

Conform ESPN, sportivul aflat la volanul unui Chevrolet Camaro a intrat cu viteză din spate într-un automobil Toyota Rav4 care a luat foc imediat. În urma acestui accident o femeie de 23 de ani și câinele său au murit pe loc.

ADVERTISEMENT

Din estimările poliției, Ruggs conducea cu o viteză de peste 250 km/h și avea o alcoolemie de 0,161%, de două ori mai mare decât cea permisă în statul Nevada. În plus, acesta nu a fost cooperant cu poliția și cadrele medicale venite la locul accidentului.

NFL omor accident rutier

Henry Ruggs are o fetiță de 3 ani

O altă mare problemă pentru Henry Ruggs este faptul că în mașina sa s-a găsit o armă încărcată, lucru interzis în Nevada dacă te afli sub influența băuturilor alcoolice. Deși a suferit câteva răni ușoare la picior, sportivul a apărut în fața curții din Las Vegas la doar câteva ore de la accident.

ADVERTISEMENT

Procurorul districtual Steve Wolfson a declarat că în mașina jucătorului se afla și iubita acesteia Kiara Je’nai Kilgo-Washington, în vârstă de 22 de ani, care a suferit răni grave la mâini și a avut nevoie de o intervenție chirurgicală de urgență. Cei doi au împreună o fetiță de 3 ani.

Wolfson a spus că pe lângă acuzarea de crimă, Ruggs ar putea să se confrunte și cu alte acuzații. Una pentru vătămarea corporală gravă a iubitei sale și o alta pentru deținerea unei arme în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

ADVERTISEMENT

Ani grei de pușcărie pentru Ruggs

Deși procurorul a cerut ca eliberarea pe cauțiune să se facă pentru o sumă de 1.000.000 de dolari, judecătorul Joe Bonaventure a stabilit ca aceasta să fie de 150.000 de dolari, dar să includă condiții stricte precum izolare la domiciliu, monitorizare electronică, fără alcool, fără conducere și predarea pașaportului.

La scurt timp după stabilirea eliberării pe cauțiune, Henry Ruggs a plătit garanția de 150.000 de dolari și a ieșit din închisoare. Însă el va trebui să apară în fața tribunalului la data de 10 noiembrie când va începe procesul.

În cazul în care va fi condamnat pentru toate cele trei fapte de care se face vinovat, jucătorul din NFL riscă o pedeapsă cumulată de 46 de ani. Accidentul a survenit la mai puțin de un an după ce un alt jucător de la Raiders, Josh Jacobs, a intrat cu o mașină sport într-un perete, într-un tunel pe o șosea de pe Aeroportul Internațional McCarran din Las Vegas.

ADVERTISEMENT