News

Un student arab şi-a șantajat iubita după ce a filmat-o pe ascuns în ipostaze intime. Justiţia română a dat sentinţa invocând tradiţia musulmană

Relaţia secretă dintre doi medici rezidenţi de origine arabă a explodat într-un scandal public. Verdictul judecătorilor români a ţinut seama şi de originea celor doi
26.11.2022 | 14:44
Un student arab sia santajat iubita dupa ce a filmato pe ascuns in ipostaze intime Justitia romana a dat sentinta invocand traditia musulmana
Şantaj sexual tranşat de justiţia română în baza tradiţiilor musulmane
ADVERTISEMENT

Justiţia română s-a pronunţat recent într-un caz mai puţin obişnuit, în care judecătorii s-au văzut puşi în situaţia de a ţine seama inclusiv de tradiţiile musulmane. Scandalul a implicat un medic rezident şi pe fosta lui iubită, ambii de origine arabă, femeia adresându-se instanţei pentru a-l judeca pe acesta pentru tentativă de viol.

Condamnat cu suspendare şi obligat să plătească daune morale

Relaţia dintre cei doi tineri, ambii veniţi în România pentru a studia medicina, a început în 2015 şi s-a întins pe durata a cinci ani. Ruptura a venit după ce femeia a decis să se elibereze de tendinţele excesiv de posesive ale partenerului, însă acesta nu a acceptat despărţirea.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, presiunile sale asupra fostei iubite s-au înteţit şi, profitând de faptul că aceasta ţinuse relaţia lor ascunsă de ochii familiei, a ameninţat-o că le va trimite părinţilor şi prietenilor ei filmuleţe şi fotografii în care cei doi apar întreţinând relaţii sexuale.

Pentru a-i demonstra că vorbeşte serios, medicul i-a în cadrul unui apel Facetime un filmuleţ în care cei doi apăreau în ipostaze intime, moment în care fata a decis să se adreseze justiţiei, acuzându-l pe fostul iubit de tentativă de viol şi solicitând daune morale în valoare de 100.000 de euro.

ADVERTISEMENT

În timpul audierilor, bărbatul a recunoscut că şi-a filmat iubita pe ascuns, dar susţine că a făcut asta tocmai pentru a se proteja în faţa acuzaţiior ei.

“Având în vedere că persoana vătămată îmi reproșa în timpul certurilor că am forțat-o să întrețină relații sexuale, am luat decizia să o înregistrez audio-video în timp ce întrețineam relații sexuale, fără ca ea să știe, cu scopul de a demonstra că relațiile sexuale erau consimțite”, a spus acesta la audieri, potrivit libertatea.ro.

ADVERTISEMENT

Totuşi, după desapărţire el a creat două conturi pe Instagram, unde a distribuit fotografii în care fosta lui iubită, și ea medic rezident, apărea în ipostaze compromițătoare, însă fără a i se vedea fața.

În pronunţarea sentinţei, judecătorii români s-au văzut puşi inclusiv în situaţia de a ţine seama de tradiţiile arabe, astfel că medicul a primit o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, iar daunele morale către victimă se ridică la 10.000 de euro, faţă de 100.000 de euro, cât solicitase aceasta.

ADVERTISEMENT

În decizia prin care s-a dispus condamnarea, judecătorii au explicat: “Persoana vătămată arată că religia ei presupune să nu aibă o relație înaintea căsătoriei, fiind exclusă întâlnirea, chiar și comunicarea prin telefon cu o persoană de sex masculin în scopul de a fi împreună, acest lucru fiind interzis”.

În consecinţă, în sentinţa finală dată la începutul acestei săptămâni, magistraţii au respins cererea femeii în care-l acuza pe bărbat de tentativă de viol, admiţând în schimb şantajul şi menţinând pedeapsa cu suspendare şi plata daunelor de 10.000 de euro.

ADVERTISEMENT