News

Un student eminent la Medicină a făcut infarct după ce și-a pierdut părinții. Destin crunt pentru o întreagă familie

Conducerea Școlii Gimnaziale Nr. 16 din Constanța a anunțat că fostul elev Dan Neagoe a murit în urma unui infarct. Părinții săi, doi medici cunoscuți și apreciați, au decedat în aprilie 2020 și decembrie 2021.
08.06.2022 | 14:51
Un student eminent la Medicina a facut infarct dupa ce sia pierdut parintii Destin crunt pentru o intreaga familie
Studentul Dan Neagoe visa la o carieră în cercetare. Foto: commons.wikimedia.org
ADVERTISEMENT

Dan Neagoe avusese rezultate excepționale la școală și era student în anul IV la Medicină. Participările sale la olimpiadele internaționale au adus prestigiu unităților de învățământ la care a fost înscris.

Cunoscutul student la Medicină voia să devină cercetător

Tânărul student se pregătea pentru o carieră în cercetare, dar visul său a fost întrerupt de un infarct. Vestea decesului său vine în completarea destinului crunt al familiei Neagoe.

ADVERTISEMENT

În aprilie 2020, reputatul medic Valeriu Neagoe deceda la 62 de ani, din cauza infecției cu SARS-COV-2. Moartea sa nu a trecut neobservată, mai ales că a fost primul medic român răpus de COVID-19.

Valeriu Neagoe a fost medic cu specialitatea medicina internă și până la 6 aprilie 2020, când a demisionat, a lucrat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

ADVERTISEMENT

Din cauza Covid-19, la acea vreme a fost internată și soția acestuia, Carmen-Mihaela Neagoe, care era medic de familie în comuna Cumpăna, în care locuia alături de soț.

La 21 decembrie 2021, autoritățile locale anunțau moartea acesteia. Carmen-Mihaela Neagoe se implicase inclusiv în campania de vaccinare împotriva Covid-19.

ADVERTISEMENT

Sute de mesaje de condoleanțe

În acest context, anunțul morții studentului Dan Neagoe a întristat și șocat deopotrivă comunitatea locală. Comentariile și mesajele de condoleanțe postate pe Facebook arată cât de apreciată a fost această familie lovită parcă de un blestem.

Colectivul de profesori și elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 16 “Marin Ionescu Dobrogianu” deplânge moartea prematură a fostului elev Dan Neagoe. Inima lui nu a mai rezistat să ducă durerea imensă produsă de pierderea mai întâi a tatălui, renumitul doctor Neagoe Valeriu, iar apoi la scurt timp a mamei, îndrăgita doctoriță Neagoe Carmen Mihaela.

ADVERTISEMENT

A fost elevul eminent care a ridicat prestigiul școlii noastre prin creșterea deosebită obținută la învățătură. A fost primul elev olimpic internațional al școlii noastre. A luat Premiul I la etapa națională a olimpiadei de științe în clasa a VIII-a, a plecat apoi la olimpiada internațională din Argentina unde a obținut Mențiune.

A urmat cursurile Colegiului Național ” Mircea cel Bătrân”, unde a participat la olimpiadele naționale și internaționale, obținând în continuare rezultate deosebite. Era student în anul IV la Medicină, cu rezultate foarte bune și prevestea că va ajunge un medic de renume.

Visa să lucreze în cercetare și ar fi devenit un cercetător de renume, dar visul lui a fost spulberat brusc de un infarct care a oprit o inimă prea mare pentru o lume atât de neliniștită în care trăim. Dumnezeu să îi lumineze văzduhurile și să îl așeze printre îngeri!”, au precizat reprezentanții școlii pe Facebook.

ADVERTISEMENT
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic...
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă....
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă. Prin ce incident grav trecuse la începutul anului
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi...
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi Borcea! Detaliul neştiut despre milionarul român
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Codul Rutier. Verificați în documente această dată. Este obligatoriu
Codul Rutier. Verificați în documente această dată. Este obligatoriu
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”