News

Un student la Medicină, aflat pe moarte, și-a găsit singur tratamentul care l-a vindecat! De pe patul de spital, direct în istorie

15.09.2019 | 14:53
Un student la Medicina aflat pe moarte sia gasit singur tratamentul care la vindecat De pe patul de spital direct in istorie

Un student la Medicină, aflat pe moarte, și-a găsit singur tratamentul care l-a vindecat. Tânărul, student în SUA a reușit acest lucru după ce i-a atras atenția un simptom ignorat total de toți medicii care l-au tratat. Metoda lui poate ajuta acum la găsirea tratamentului pentru alte boli. David Fajgenbaum a intrat la Facultatea de Medicină a Universității din Pennsylvania pentru a deveni medic la fel ca tatăl său. Studia oncologia, în onoarea mamei lui decedată din cauza unei boli incurabile.

Un student la Medicină, aflat pe moarte, și-a găsit singur tratamentul!

Aflat în al treilea an de facultate, David s-a îmbolnăvit rău și a fost internat vreme de cinci luni. Ceva îi ataca rinichii, plămânii și alte organe, pentru că, pe rând acestea cedau. Diagnosticul a fost crunt: boala Castleman. Descrisă prima data în 1954, această condiție se prezintă în parte ca o boală autoimună și evoluează la fel ca un cancer. Slăbit, David a observat la un moment dat niște pete roșiui care îi apăruseră pe piele.

În ciuda faptului că a transmis acest lucru doctorilor, nimeni nu l-a băgat în seamă. Medicii le-au ignorat total fiind prea preocupați cu simptomele pe care ei le considerau cu adevărat grave și care îi puneau viața în pericol.„Ei continuau să spună că nu contează. Pacienții obișnuiesc să se tot lege de lucruri pe care alții nu le văd”, a susținut David. Următorii ani au adus un chin în viața lui David care avea să stea mai mult prin spitale.

Un student la Medicină, aflat pe moarte, și-a găsit singur tratamentul! David Fajgenbaum
David Fajgenbaum a devenit între timp profesor. Sursa foto – facebook

De pe patul de spital, direct în istorie

La un moment dat, familia chiar i-a adus un preot să-i citească ultimele rugăciuni. În ciuda internărilor și suferințelor crunte, el a dus până la capăt cursurile de la medicină. Și după ce și-a analizat toate fișele medicale, a ajuns la o ipoteză pe care specialiștii au ignorat-o vreme de 60 de ani. David a remarcat că proteina VEGF crește de zece ori peste nivelul normal. Culmea, la facultate, învățase că această proteină controlează creșterea vaselor de sânge.

Ceea ce a însemna că petele acelea roșii erau o consecință directă a creșterii acestei proteine, ce indica faptul că sistemul imunitar trebuie să reacționeze. David și-a adus aminte imediat și de un supresor numit Sirolimus, care era folosit pentru a ține sub control sistemul imunitar, atunci când acesta avea tendința să respingă transplantul de rinichi. Și după ce și-a convins medicii să-i prescrie tratamentul, David avea să se simtă perfect. Mai mult de atât, în 3 luni se căsătorea. Acum este medic și profesor asistent la Universitatea din Pennsylvania, are un laborator de cercetare și studiază în detaliu pe pacienți voluntari efectele medicamentului care l-a salvat pe el.