News

Un student român din Portugalia, cel mai tânăr consilier local din UE. Cine este Sergiu Senciuc

Sergiu Senciuc, un student român stabilit în Lisabona, Portugalia, a devenit cel mai tânăr consilier local din Uniunea Europeană. Cum a ajuns în această funcție?
22.04.2022 | 22:22
Un student roman din Portugalia cel mai tanar consilier local din UE Cine este Sergiu Senciuc
Sergiu Senciuc, cel mai tânăr consilier local din UE. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Un student român din Portugalia a devenit cel mai tânăr consilier local din UE. Sergiu Senciuc are 20 de ani și este originar din Suceava.

Sergiu Senciuc, student român din Portugalia, la 20 de ani a devenit cel mai tânăr consilier local din UE

Sergiu Senciuc este, mai exact, consilier local în sectorul Penha de Franca, din Lisabona. El a candidat la alegerile care au avut loc în septembrie 2021.

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe contul personal de facebook, intitulată Un nou capitol, Sergiu Senciuc spune că a preluat funcția pe data 19 aprilie 2022. El este recunoscător pentru reușita de care are parte.

”Un nou capitol. Ieri, 19 aprilie 2022, am preluat un mandat de consilier local al sectorului Penha de França – Municipiul Lisabona devenind, probabil, cel mai tânăr ales local român.

ADVERTISEMENT

În Portugalia se aplică sistemul rotativ pentru aleșii locali. Pe 26 septembrie 2021 au avut loc alegeri, iar CDS-Partidul Popular, forța politică pe care o reprezint, a intrat în Consiliul Local, având dreptul la 2 reprezentanți.

Ieri a fost prima ședință la care am participat în calitate de consilier local (deputado na Assembleia de Freguesia). Am candidat cu scopul de a fi vocea tinerilor și a comunității românești din Penha de França și sper din suflet să nu dezamăgesc.

ADVERTISEMENT

Vă mulțumesc frumos, încă o dată, tuturor celor care ne-ați susținut și votat! Doamne ajută! În Portugalia se poate candida de la 18 ani la alegerile locale și parlamentare, iar eu aveam 19 ani în ziua scrutinului”, a scris Sergiu Senciuc pe contul de facebook.

Ce studiază la Lisabona Sergiu Senciuc

În Portugalia, Sergiu Senciuc studiază Relaţii Internaţionale la Universitatea Lisabona. De asemenea, el îi reprezintă pe elevii și studenții români de acolo.

ADVERTISEMENT

”În Penha de França am urmat învăţământul primar şi liceal şi mi-am câştigat primii bănuţi. Pe strada Morais Soares, locaş des frecventat în campaniile electorale, am făcut primele selfie-uri cu lideri politici locali şi naţionali. Urmăream cu maxim interes orice mişcare politică şi colectam toate pliantele aruncate pe jos.

Încă le am într-o cutie, pe un dulap. Îmi doresc să fiu vocea concetăţenilor şi vecinilor mei în primărie, dar în acelaşi timp să reprezint tineretul“, declara Sergiu Senciuc pentru ŞtiriDiaspora.ro.

ADVERTISEMENT