News

Un student timișorean i-a dat foc unei vecine chiar în scara blocului. Femeia a murit la spital

Un student din Timișoara i-a dat foc unei vecine chiar în scara blocului. Femeia a decedat la spital
14.07.2021 | 14:43
Un student timisorean ia dat foc unei vecine chiar in scara blocului Femeia a murit la spital
ADVERTISEMENT

O femeie de 49 de ani a fost incendiată de un vecin. Incidentul s-a întâmplat marți, 13 iulie, exact în blocul în care locuiau cei doi.

Victima a ajuns la spital și a suferit două intervenții chirurgicale. A fost, însă, în zadar. Ea și-a pierdut viața în dimineața zilei de miercuri, 14 iulie.

ADVERTISEMENT

Un student timișorean i-a dat foc unei vecine chiar în scara blocului. Femeia a murit la spital

Victima suferea de unele afecțiuni psihice. Vecinii celor doi au povestit că aceasta făcea gălăgie destul de des și le bătea la uși, potrivit Știrile ProTV.

Acest lucru s-a întâmplat și marți, iar reacția studentului a fost una foarte violentă. Acesta i-a dat foc femeii, iar apoi a plecat.

ADVERTISEMENT

Victima a ieșit din clădire cuprinsă de flăcări și strigând după ajutor. A fost ajutată de ceilalți locatari ai blocului. Tot ei au fost cei care au sunat la 112. Oamenii au explicat că tânărul nu se înțelegea cu victima, între ei existând conflicte mai vechi.

Femeia a fost preluată de o ambulanță, iar la fața locului s-au prezentat și polițiștii. Oamenii legii l-au identificat pe agresor.

ADVERTISEMENT

Studentul de 22 de ani a fost dus la audieri și, ulterior, reținut pentru 24 de ore. Acesta urmează să fie prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Fapta a fost premeditată

Procurorii timișoreni au transmis informații cu privire la acest caz. Ei au anunțat că studentul a premeditat fapta. Din cercetări a reieșit că acesta cumpărase 1,7 l de benzină cu câteva ore înainte de incident, scrie Banatul Azi.

ADVERTISEMENT

Tânărul a stropit-o pe victimă cu aproximativ jumătate de litru de benzină, iar apoi i-a fat foc, utilizând o brichetă: „în sarcina inculpatului s-a reţinut în fapt că, în dată de 13.07.2021, în jurul orei 14:20,  în timp ce se afla pe casa scării, în faţa apartamentului său (…) a aruncat mai bine de jumătate de litru de benzină pe vecina sa de bloc S.R., după care i-a dat foc cu o brichetă”.

„Inculpatul a săvârşit fapta cu premeditare, cumpărând în cursul dimineţii o cantitate de aproximativ 1,7 litri de benzină de la o staţie peco din Timişoara. Victima S.R. a suferit arsuri de gradul III pe toată suprafaţa corpului, acestea fiind de natură să-i pună în pericol viaţa, fiind transportată de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate,” au transmis procurorii.

„La aceeaşi dată, dosarul a fost înaintat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpat, pe o perioadă de 30 de zile. Cercetările continuă în cauză, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept în care a fost comisă fapta. Având în vedere că în cursul dimineţii de azi, 14.07.2021, a survenit decesul victimei S.R., urmează ca, după efectuarea autopsiei şi întocmirea concluziilor preliminare privind cauza decesului de către I.M.L. Timişoara, procurorul de caz să dispună asupra schimbării încadrării juridice în infracţiunea de omor calificat,” au adăugat.

ADVERTISEMENT