News

Un studiu arată că Remdesivir nu ajută în cazul persoanelor care au forme moderate de Covid-19

21.08.2020 | 23:47
Un studiu arata ca Remdesivir nu ajuta in cazul persoanelor care au forme moderate de Covid19
ADVERTISEMENT

Gilead, firma care produce Remdesivir, a anunțat că medicamentul ar avea efecte minime pentru bolnavii de Covid-19 în forme moderate.

La prima vedere, pacienții infectați cu Covid-19 s-au simțit mai bine după 5 zile de tratament cu Remdesivir.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, continuarea tratamentului timp de 10 zile a fost inutil, pentru că nu a prezentat niciun beneficiu și nici nu a scurtat în mod semnificativ perioada de internare în spital.

Un studiu demonstrează că Remdesivir nu ajută în cazul persoanelor cu forme moderate de Covid-19

Analiza a fost realizată pe 600 de pacienți și publicată vineri în „Journal of the American Medical Association”. În studiu se aradă că pacienții cu forme moderate ale bolii au avut un mic avantaj față de restul care nu au primit medicamentul, însă specialiștii cred că importanța clinică a beneficiilor aduse de Remdesivir rămâne o necunoscută.

ADVERTISEMENT

Remdesivir este folosit la scară largă după ce a primit undă verde din partea FDA din SUA, în special pentru tratarea cazurilor severe de infectare cu noul coronavirus.

Gilead a solicitat FDA să aprobe folosirea la scară largă a Remdesivir, la toate grupele de pacienți, însă momentan nu a primit un răspuns.

ADVERTISEMENT

Remdesivir este folosit inclusiv în România și în alte țări din Europa, însă nu este un medicament minune, așa cum spera președintele SUA Donald Trump.

În ciuda eforturilor guvernamentale de a permite accesul la Remdesivir a cât mai multe spitale, medicii nu au constatat o creștere miraculoasă a ratei vindecărilor.

ADVERTISEMENT

Inclusiv Donald Trump, cel care a decis să cumpere aproape întregul stoc de Remdesivir din lume, nu mai reamintește de acest medicament în discursurile sale spumoase.

Trump este, mai nou, fascinat de tratamentul cu plasmă pe care o vede drept adevărata șansă de a vindeca bolnavii de Covid-19. „Am auzit lucruri fantastice despre plasma de la convalescenţi”, a declarat Trump într-o conferință la Casa Albă.

Din păcate, ca și în cazul Remdesivir, tratamentul cu plasmă nu este un tratament miraculos, astfel că omenirea nu are altă șansă de a scăpa de pandemie decât cu un vaccin eficient și sigur.

ADVERTISEMENT