News

Un studiu genetic a identificat 70 de mutații ale noului coronavirus! Cât de periculoase sunt acestea

29.05.2020 | 19:53
Un studiu genetic a identificat 70 de mutatii ale noului coronavirus Cat de periculoase sunt acestea
ADVERTISEMENT

Un studiu genetic a relevat un număr de 70 de mutaţii ale noului coronavirus. Dintre acestea, 17 nu au fost cunoscute. Studiul a fost coordonat de un grup de cercetători din Emiratele Arabe Unite.

Un studiu genetic a identificat 70 de mutații ale noului coronavirus! Cât de periculoase sunt acestea

Oamenii de ştiinţă au găsit mai multe mutaţii determinate de fluxurile de călătorii şi provenite din Asia, Europa şi Orientul Mijlociu în prima parte a pandemiei şi au cartografiat tulpinile incipiente pentru a alcătui un “arbore genealogic” global şi evolutiv al noului coronavirus, explică autorii studiului, citaţi de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Autorităţile din Emiratele Arabe Unite au anunţat recent secvenţierea completă a genomului noului coronavirus descoperit în organismele pacienţilor care au dezvoltat boala noului coronavirus pe teritoriul naţional.

Studiul a folosit descoperirile făcute anterior pe 49 de pacienţi confirmaţi în prima parte a pandemiei în Emiratele Arabe Unite, iar secvenţieri genomiale complete au fost realizate pentru 25 dintre pacienţi.

ADVERTISEMENT

Mutaţiile reprezintă un fenomen natural, care nu aduce neapărat cu sine o modificare semnificativă a abilităţii virusului de a declanşa boala

Experţii au clarificat şi câteva percepţii eronate legate de variabilitatea puterii de infectare a mutaţiilor suferite de noul coronavirus. Ei au explicat că aceste mutaţii reprezintă un fenomen natural, care nu aduce neapărat cu sine o modificare semnificativă a abilităţii virusului de a declanşa boala.

Concluziile au fost confirmate de cele mai recente descoperiri privind noul coronavirus. Oamenii de ştiinţă consideră că aceste variaţii ale virusului sunt atât de asemănătoare genetic între ele, însă orice modificări apărute în structura noului coronavirus, nu par să îi altereze puterea virală sau rata de transmisibilitate.

ADVERTISEMENT

Seminarul a reprezentat o bună oportunitate ca oamenii de ştiinţă să comunice o serie de informaţii importante şi de interes public legate de acest studiu, în principal despre implicaţiile generate de mutaţiile virusului asupra capacităţii sale de transmitere, severitatea simptomelor prezentate de pacienţii infectaţi şi de dezvoltarea unor vaccinuri.

Rezultatele furnizate de acest studiu de secvenţiere a genomului noului coronavirus au fost împărtăşite cu diverse baze de date

Rezultatele furnizate de acest studiu de secvenţiere a genomului noului coronavirus au fost împărtăşite cu diverse baze de date, inclusiv cu Nexstrain, o bază globală de tip open-source şi dedicată COVD-19, care foloseşte datele genetice pentru a-i ajuta pe oamenii de ştiinţă din întreaga lume să monitorizeze progresia epidemiilor.

ADVERTISEMENT

În plus, ea îi ajută pe cercetătorii din întreaga lume să înţeleagă mai bine virusul şi mutaţiile sale, contribuind astfel la dezvoltarea unor vaccinuri şi medicamente. Această bază foloseşte datele despre tulpinile virale colectate de oamenii de ştiinţă.

ADVERTISEMENT
Tags: