News

Un suceavean a confundat rachiul cu soluția de curățat aragazul. În ce stare a ajuns bărbatul la spital

Un bărbat din Suceava a fost internat în spital după ce a consumat substanță de curățat aragazul. Omul a avut noroc să scape cu viață, el fiind, în prezent, internat în spital.
30.04.2022 | 15:37
Un suceavean a confundat rachiul cu solutia de curatat aragazul In ce stare a ajuns barbatul la spital
Un bărbat din Suceava a băut soluție de curățat aragazul în loc de rachiu și a ajuns la spital / Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Accident inedit în Suceava, acolo unde un bărbat a confundat băutura spirtoasă pe care o consuma în mod frecvent cu soluția de curățat aragazul.

Cheful s-a încheiat cu spitalizare

Dumitru H. locuiește de zece ani împreună cu concubina sa într-un bloc din cartierul George Enescu, din Suceava. Cei doi sunt recunoscuți de vecini ca fiind consumatori de băuturi alcoolice.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de marți, cei doi au achiziționat soluție de curățat aragazul, pe care au scos-o din pulverizatorul în care fusese fabricată și au turnat-o într-o sticlă de 500 de ml, pe care au lăsat-o pe o masa din camera garsonierei în care locuiesc, scrie newsbucovina.ro.

A confundat sticlele și a băut soluție de curățat

În noaptea de vineri spre sâmbătă, cei doi au consumat din nou băuturi alcoolice, împreună cu un vecin. După ce acesta a plecat, femeia s-a culcat, însă a fost trezită după câteva ore de strigătele concubinului ei.

ADVERTISEMENT

Bărbatul vorbea incoerent, însă până la urmă a reușit să-i explice femeii că a băut, din greșeală, soluția pentru curățat aragazul, care se afla pe masă lângă cea din care consumase respectiva băutură alcoolică.

Femeia s-a speriat și a sunat imediat la numărul de urgență 112. Bărbatul a fost imediat preluat de o ambulanță și transportat la Spitalul Județean Suceava, acolo unde i s-au acordat îngrijiri de urgență.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost norocos. În 2020, 18 persoane au murit de la spirt contrafăcut

Medicii au constatat că bărbatul suferise o arsură chimică, în urma ingestiei voluntare a unui lichid de curățare. Personalul medical a sesizat poliția, care s-a deplasat la fața locului pentru a afla circumstanțele în care s-a produs evenimentul.

În prezent, se fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă, urmând ca oamenii legii să stabilească dacă a fost vorba de un simplu accident.

ADVERTISEMENT

Ingerarea voluntară a unor substanțe chimice nu reprezintă accidente atât de rare în România. La începutul anului 2020, 18 persoane au murit după ce au consumat spirt contrafăcut, achizționat dintr-un lanț de magazine din Iași. Polițiștii i-au identificat pe cei care au fabricat alcoolul medicinal și i-au pus sub acuzare pentru omor. Aceștia sunt tatăl și fratele vedetei de televiziune Hamude Dawoud.

ADVERTISEMENT