News

Un sucevean, amendat după ce a sunat la 112 să reclame că localul unde a mâncat este deschis

02.02.2021 | 15:45
Un sucevean amendat dupa ce a sunat la 112 sa reclame ca localul unde a mancat este deschis
ADVERTISEMENT

Un sucevean a reușit performanța de a lua o amendă după ce chiar el a sunat la 112 să anunțe că localul unde a mâncat este deschis. Oamenii legii au constatat că și indivitul încălcase legea, aflându-se pe stradă după ora 23:00, fără declarație pe propria răspundere.

Isprava omului a fost făcută publică chiar de reprezentații IPJ Suceava, printr-un comunicat. În total, polițiștii suceveni au aplicat amenzi de 31.000 lei în acest weekend.

ADVERTISEMENT

Un sucevean, amendat după ce a sunat la 112 să reclame că localul unde a mâncat este deschis

„Polițiștii au întrerupt și activitatea unui local public din municipiul Suceava unde nu se respectau măsurile și interdicțiile impuse prin Legea nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. La 30.01.2021, ora 01.04, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că un restaurant este deschis și nu sunt respectate măsurile de prevenire COVID 19”, anunță IPJ Suceava.

Restaurantul cu pricina este situat chiar în fața sediului Poliției Județene. Astfel, oamenii legii doar au traversat strada și au reușit să constate că spusele cetățeanului erau adevărate.

ADVERTISEMENT

În interiorul localului puteau fi văzuți clienți ce serveau masa și consumau băuturi alcoolice. Accesul era, însă, obstrucționat, ușa fiind încuiată.

„În interiorul localului erau prezente aproximativ 10 persoane care serveau băuturi alcoolice și mâncare la mese, acest lucru fiind observat de pe terasă, prin geamul care îl desparte de aceasta, deoarece ușa de acces în local era închisă pe interior. În interior erau prezenți și angajați îmbrăcați în uniforma localului”, se mai arată în comunicatul respectiv.

ADVERTISEMENT

Primul amendat a fost chiar administratorul restaurantului, fiind descoperit în stare de ebrietate în fața localului. Bărbatul a refuzat să se legitimeze și „a avut o atitudine ostilă față de organele de poliție”.

Alte două persoane care se aflau pe terasă au fost amendate, după care polițiștii l-au contactat pe reclamant. Acesta a recunoscut că și el a fost prezent la respectiva locație și a făcut consumație. După ce a părăsit incinta, a apelat 112 și a reclamat că nu se respectă legea.

ADVERTISEMENT

„Având în vedere aspectele constatate s-a luat măsura sancționării conform Legii 55/2020 art.65,lit. q cu amendă în valoare de 1000 lei a administratorului restaurantului de 37 ani, din comuna Șcheia. A fost sancționat conform Legii 55/2020 art. 65 lit. m cu amendă în valoare de 500 lei și apelantul, deoarece acesta nu a prezentat declarația pe proprie răspundere completată în prealabil și nu a putut să își justifice prezența după ora 23.00. A fost sancționat cu amendă în valoare 500 lei conform Legii 61/1991 R art. 2, pct. 31 administratorul localului pentru refuz de legitimare și cu 500 lei la Lg. 55/2020 lit. m pentru neprezentarea declarație pe proprie răspundere. Au fost sancționate la Lg. 55/2020 și persoane identificate pe terasa localului și în interior. Toate persoanele au fost evacuate”, au adăugat oamenii legii.

ADVERTISEMENT