Fotbal intern

Un superstar sau încă un pacient? Cine este Andy Kawaya: a avut fractură de peroneu și ligamentele gleznei făcute praf!

28.11.2018 | 14:27
Un superstar sau inca un pacient Cine este Andy Kawaya a avut fractura de peroneu si ligamentele gleznei facute praf
ADVERTISEMENT

Dinamo București caută cu disperare fotbaliști care să o ajute să ajungă în play-off. Mircea Rednic a apelat la oamenii săi de încredere pentru a-i aduce fotbaliști importanți, care să fie liberi de contract la această oră. Ultima achiziție a dinamoviștilor este un belgian de 22 de ani, fost jucător la Anderlecht. FANATIK a aflat cine este Andy Kawaya și că trecutul acestuia este strălucitor, dar are și o imensă pată: a avut fractură de peroneu și ligamentele gleznei făcute praf.

Kawaya a suferit această accidentare șocantă acum doi ani, când evolua pentru formația U21 a celor de la Anderlecht. De atunci, cariera sa nu a mai fost niciodată la fel.

ADVERTISEMENT

Cine e Andy Kawaya: a avut fractură de peroneu acum doi ani! Are calități de super-fotbalist, dar mai poate fizic?

Aceasta ar putea fi cea mai tare lovitură dată de Dinamo pe piața transferurilor: Andy Kawaya. Fotbalistul de 22 de ani a jucat la naționalele Belgiei U15, U16, U17, U18, U19 și U21, fiind considerat unul dintre marile talente ale țării. Kawaya, care a fost format de Anderlecht Bruxelles, ascunde însă în trecutul său și o dramă fotbalistică.

De fapt, cum altfel ar putea ajunge liber de contract și ar accepta s ă vină în probe la un club din România, aflat pe locul 10? FANATIK a aflat că Andy Kawaya a suferit o accidentare horror și a avut fractură de peroneu și ligamente gleznei afectate! Este și motivul pentru care oficialii au cerut să vină întâi în probe, deși are un CV foarte bun: “Nu putem risca atât de mult!” Accidentarea se întâmpla în august 2016, într-un meci pe care echipa U 21 a lui Anderlecht o disputa în Cupa Belgiei U 21.

ADVERTISEMENT

Atunci, după numai 5 minute de joc, Kawaya a fost rupt de un adversar care a intrat într-un tackling cu ambele picioare în față! Impactul a fost șocant, iar verdictul medicilor crunt: fractură de peroneu și ligamentele gleznei făcute praf!

Andy Kawaya accidentare Anderlecht
Accidentarea din Cupa Belgiei U 21 i-a distrus cariera lui Andy Kawaya

A stat pe bună câteva luni, dar nu se refăcuse nici după un an!

Au urmat câteva luni foarte grele, de recuperare, dar durerile nu l-au părăsit pe fotbalist. Talentul său deosebit nu a mai putut fi pus niciodată în valoare la cel mai înalt nivel. De altfel, la un an aproape de la accidentare Kawaya dezvăluia că nu va mai putea juca pentru Anderlecht în sezonul 2016-2017.

ADVERTISEMENT
Andy Kawaya naționala Belgiei tineret
Andy Kawaya a fost internațional belgian la toate categoriile de vârstă și se anunța a fi unul dintre marii jucători ai țării sale

Problemele de la picior îi dădeau în continuare bătăi de cap. Ruperile de ritm și driblingurile nu îi mai ieșeau așa cum își dorea. Cariera la Anderlecht a luat rapid sfârșit. A plecat la Mechelen și apoi la Avellino, dar nu a rupt gura târgului pe nicăieri, semn că fizic nu a fost recuperat sută la sută. Rămâne de văzut dacă îl va convinge pe Mircea Rednic în perioada de probă și dacă antrenorul lui Dinamo va risca să îl semneze. Ar putea fi un superstar sau încă un pacient!

VEZI UN GOL SUPERB MARCAT DE ANDY KAWAYA PENTRU ANDERLECHT U21 ÎN MECIUL CU CLUB BRUGGE U 21