Un tânăr a furat 11 tablete destinate copiilor din sediul unei primării. Ce a făcut cu acestea

Adrian Baciu   
în HotNews
20/09/2020, 13:55
Un tânăr a furat 11 tablete destinate copiilor din sediul unei primării. Ce a făcut cu acestea
Un tânăr a furat 11 tablete destinate copiilor din sediul unei primării. Ce a făcut cu acestea. Sursa foto: hepta.ro

Mai multe tablete destinate copiilor au fost furate din sediul unei primării din țară. Ulterior, hoțul a decis să le amaneteze în Capitală.

Într-o perioadă în care România se confruntă cu o criză acută a tabletelor pentru elevi, un tânăr din Popești-Leordeni a decis să mai dea o lovitură sistemului de învățământ.

Acesta a pătruns în sediul Primăriei din oraș, acolo de unde a sustras nu mai puțin de 11 tablete care erau destinate copiilor.

11 tablete destinate copiilor au fost furate din sediul unei primării. Ce a făcut hoțul cu acestea

Un bărbat de 28 de ani a reușit să fure 11 tablete din sediul Primăriei Popești-Leordeni. Poliția județului Ilfov a anunțat, sâmbătă, că furtul celor 11 tablete a avut loc în perioada 10-18 septembrie, prejudiciul total fiind estimat la aproximativ 5.500 de lei.

Conform informațiilor Mediafax, până în la această oră, polițiștii au izbutit să recupereze șase dintre cele 11 tablete furate.

Tânărul bănuit de sustragerea tabletelor s-a ales cu dosar penal pentru furt, urmărirea penală fiind efectuată sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.

Probleme mari cu lipsa de tablete în România în noul an școlar

România se confruntă cu mari probleme în ceea ce privește tabletele care trebuiau să ajungă la copii din familiile defavorizate în acest debut de an școlar 2020-2021.

Recent, Ludovic Orban a declarat că va schimba conducerea Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate, în condițiile în care Guvernul a achiziționat doar 80.000 de tablete din totalul de 250.000 promise elevilor.

”Acum, sunt aproximativ 82.000 tablete pentru copii. Avem acum un câștigător desemnat, noi am aflat din spațiul public, informația nu a fost transmisă la Ministerul Educației. Avem un singur câștigător pentru 3 loturi din 9 și încă procedura nu a fost încheiată, în această perioadă suntem în perioada de contestații.

Până în 7 septembrie există procedura de contestația. S-ar putea contesta. Prin urmare, s-ar putea să nu fie declarat câștigător până la final operatorul economic care a câștigat inițial”, spunea Monica Anisie despre achiziția de tablete, la începutul lunii.

Închide ×