News
notix pixel id

Un tânăr cu epilepsie, aflat la ATI din cauza Covid-19, a fost externat la cerere. A murit la scurt timp

Un tânăr în vârstă de 29 de ani din Târgu Jiu, infectat cu SARS-COV2, a murit acasă după ce familia sa l-a externat la cerere.
15.10.2021 | 18:30
Un tânăr cu epilepsie, aflat la ATI din cauza Covid-19, a fost externat la cerere. A murit la scurt timp
Tânăr răpus de Covid după ce a fost externat la cerere. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Tânărul se afla internat la ATI în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Pe lângă coronavirus, pacientul suferea și de comorbidități. Mai exact, individul se confrunta cu obezitatea, insuficiența cardiacă, dar și epilepsie.

”La începutul acestei săptămâni, la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, la ATI II din clădirea Tudor Vladimirescu, a fost adus cu ambulanța un bărbat de 29 de ani din municipiu, care avea test antigen pozitiv la Covid-19.

A fost preluat de un medic ATI, iar după investigații, inclusiv CT, pacientul a fost dus pe secție”, a spus jurnaliștilor veniți la fața locului Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, potrivit publicației locale Gazeta de Sud.

ADVERTISEMENT

Familia tânărului a făcut cerere de externare

Cu toate că medicii au insistat să rămână în spital, familia bărbatului nu s-a lăsat înduplecată. Asta în condițiile în care pacientul avea o saturație extrem de scăzută și era conectat la două aparate de oxigen.

”Pacientul avea saturația scăzută – 60% și afectare pulmonară de 80%. A fost conectat la două surse de oxigen și după 30 de minute aproximativ, saturația de oxigen crescuse, potrivit medicului de gardă.

ADVERTISEMENT

Medicul de gardă a anunțat telefonic familia despre starea pacientului, care era gravă. Din păcate, familia a cerut ca acesta să fie externat.

Atât medicul de gardă, cât și conducerea SJU Târgu Jiu au discutat cu familia tânărului în încercarea de a îi convinge să îl lase in spital. Li s-au explicat aparținătorilor că există inclusiv riscul ca pacientul să decedeze dacă este luat acasă, dar aceștia nu și-au schimbat opinia”, a mai declarat cadrul medical.

ADVERTISEMENT

Pacientul a fost externat după patru ore petrecute la ATI

Astfel, membrii familiei au completat o declarație pe propria răspundere și așa tânărul a fost lăsat să plece acasă, iar acolo a pierdut lupta cu boala.

”Astfel, după patru ore petrecute în secția ATI II, la cererea expresă a familiei, pacientul a fost externat.

ADVERTISEMENT

Aparținătorii au semnat o declarație pe propria răspundere și au dus tânărul, care suferea și de epilepsie, acasă.

Considerăm că fiecare pacient are o șansă în plus la viață dacă primește tratament și îngrijiri medicale într-o unitate spitalicească, de la personal calificat”, a mai spus Mihaela Țicleanu.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 861. 32 pagini + SUPER CD. Doar 12 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri