Life

Un tânăr dansator de doar 16 ani a murit. Robert Șiclovan a fost răpus de cancer

Robert Șiclovan a murit la doar 16 ani. Băiatul fusese operat, dar boala a recidivat.
21.07.2021 | 22:04
Un tanar dansator de doar 16 ani a murit Robert Siclovan a fost rapus de cancer
ADVERTISEMENT

Robert Șiclovan se lupta de mai multe vreme cu nemiloasa boală. Ultima perioadă din viața sa a fost extrem de dificilă. Tânărul dansator a fost operat pe creier la Cluj și urma să mai facă o intervenție chirurgicală în Israel.

Boala a fost însă nemiloasă și tânărul de doar 16 ani, care s-a stins din viață marți.

Un tânăr dansator de doar 16 ani a murit

Robert Șiclovan era dansator profesionist la Dum Dance Team din Arad. Băiatul de doar 16 ani era bolnav de ceva timp. A fost operat și a petrecut în spital un timp îndelungat pentru a primi tratament. A încercat să lupte din răsputeri cu cumplita boală dar în final organismul său a cedat.

ADVERTISEMENT

Băiatul fusese operat pe creier la Cluj și urma să mai facă o operație în Israel. După intervenția suferită în România boala a recidivat.

Pentru a-l ajuta prietenii, colegii de la club și profesorii au organizat în această primăvară o strângere de fonduri și au reușit să adune 56.000 de euro în campania “Împreună cu Robert”. Din nefericire tânărul dansator de 16 ani nu a mai ajuns să fie operat și marți s-a stins din viață.

ADVERTISEMENT

Colegii, prietenii și profesorii lui Robert Șiclovan au trimis mesaje familiei băiatului. Cel care a făcut tristul anunț a fost instructorul de la clubul sportiv din Arad, Andrei Claudiu Dumitrașcu. Acesta a postat un mesaj pe pagina de socializare.

“Cu tristețe va anunțăm că de astăzi Robert a devenit un îngeraș…Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace”, a scris instructorul regretatului dansator, Andrei Claudiu Dumitraşcu, pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

Tratament revoluționar pentru cancer

În viitor astfel de tragedii ar putea fi poate evitate. Cercetătorii britanici spun că au testat cu succes un nou medicament care ar distruge celulele canceroase. Ei susțin totuși că au nevoie de mai mult timp pentru a testa noul medicament.

Acesta ar fi foarte eficient în tratarea cancerului în stadiu incipient. Pentru experimente cercetătorii britanici au folosit pești zebră și celule umane.

ADVERTISEMENT

“Această cercetare reprezintă un progres important în proiectarea de noi terapii care pot fi activate pur și simplu prin iradierea luminii, care este în general foarte sigură.

SeNBD este unul dintre cele mai mici fotosensibilizatori realizate vreodată, iar utilizarea sa drept cal troian deschide multe noi oportunități în medicina intervențională pentru uciderea celulelor dăunătoare fără a afecta țesuturile sănătoase din jur”, a declarat profesorul Marc Vendrell,

ADVERTISEMENT