News

Un tânăr de 17 ani a murit după ce s-a infectat cu coronavirus. Nu era vaccinat

Un tânăr de 17 ani s-a stins din viață din cauza infecției cu Covid-19. Era internat de sâmbătă la secția ATI a Spitalulului Clinic Județean de Urgență Craiova.
05.10.2021 | 11:00
Un tanar de 17 ani a murit dupa ce sa infectat cu coronavirus Nu era vaccinat
ADVERTISEMENT

Adolescentul a murit mai exact, luni seară, și era în stare gravă, de câteva zile. Totodată, nu s-a vaccinat și pe lângă  infecția cu SARS-COV2, băiatul suferea și de diabet, transmite Digi 24.

Minorul era elev în clasa a X-a, la Liceul de Arte Marin Sorescu din Craiova. Cadrele didactice îl considerau un copil eminent.

ADVERTISEMENT

De altfel, conform ultimului bilanț de Covid, 406 minori se aflau internați în spitalele Covid din țară. Concret, 385 erau în secțiile obișnuite de tratare a bolnavilor de coronavirus, iar 21 la ATI.

Doi bebeluși, infectați cu coronavirus, au murit la ATI Iași

Inclusiv bebelușii sunt afectați de virusul SARS-COV2. Săptămâna trecută, doi noi-născuți, transferați de la Suceava la ATI Iași au fost răpuși de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Unul dinte bebeluși avea doar 22 de zile și pe lângă Covid, se confrunta și cu sindromul Down. El era și intubat, la secția de Terapie Intensivă.

Al doilea nou-născut avea două luni și mai suferea și de malformații cardiace și renale. El a decedat primul.

ADVERTISEMENT

”(…) Am primit în transfer de la Suceava doi sugari în vârstă de o lună, ambii cu patologie asociată.

Unul dintre copii, care asocia o patologie cardiacă și o afectare renală a decedat în cursul zilei de vineri. Celălalt sugar este la ATI, intubat și ventilat mecanic, cu stare gravă. Copilul are un sindrom malformativ.

ADVERTISEMENT

Pe zona roșie a spitalului de copii sunt internați 16 pacienți ce necesită tratament specific pediatric și patru copii internați în terapie intensivă” au fost spusele medicului Lavinia Ionescu, coordonator ATI Covid în cadrul Spitalului de Copii „Sf. Maria” Iași.

Ce spun specialiștii despre infecția cu SARS-COV 2 în rândul tinerilor

În ultima vreme, tot mai multe decese din cauza SARS-COV2, se înregistrează, în rândul tinerilor. Medicul infecționist Adrian Marinescu a precizat că virusul poate fi cu atât mai sever și pentru această categorie, mai ales dacă unii tineri au și alte afecțiuni medicale.

”Faptul că se transmite ușor se traduce prin faptul că, indiferent de vârstă, oricine se poate infecta, inclusiv copiii, inclusiv tinerii.

Cei mai muți dintre ei fac forme ușoare, doar că, așa cum spuneam și cu altă ocazie, este clar că nimeni nu va avea o garanție că, în momentul în care se infectează, face o formă ușoară, chiar dacă e copil.

Dacă sunt și afecțiuni cronice, dacă e supraponderal, cu atât mai mult, dar și copilul, chiar dacă se întâmplă rar, poate să facă o formă severă, poate să ajungă în Terapie Intensivă și poate, din păcate, să aibă o evoluție imprevizibilă”, a explicat dr. Adrian Marinescu la Antena 3.

ADVERTISEMENT