News

Un tânăr de 18 ani s-a înecat la mare, în Constanța. Ce mesaj a transmis ISU

Un tânăr de 18 ani s-a înecat la mare, în Constanța, iar ISU a transmis un mesaj important.
28.07.2021 | 22:22
Un tanar de 18 ani sa inecat la mare in Constanta Ce mesaj a transmis ISU
Un tânăr de 18 ani s-a înecat la mare, în Constanța. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Vești proaste de pe litoralul românesc, miercuri. O tragedie a avut loc în cursul zilei de astăzi, pe plaja Endless Beach de la malul mării. Un tânăr în vârstă de 18 ani a murit.

Un tânăr de 18 ani s-a înecat la mare, în Constanța. Medicii nu l-au mai putut salva

Acesta s-a aventurat în apele Mării Negre și s-a înecat. El a fost văzut că se zbate pentru viața sa, dar, din păcate pentru el, a fost prea târziu. Medicii au făcut toate eforturile pentru a-l salva, dar nu s-a mai putut face nimic pentru el.

ADVERTISEMENT

Acest anunț trist a fost făcut de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea. Din păcate, acesta nu este singurul om care își pierde viața la mare în acest sezon estival.

Un bărbat de 55 de ani a murit înecat, pe plajă la Sulina. Acesta venise în vacanță alături de familia sa, fiind din București. El a intrat în apă, deși nu știa să înoate și a fost luat de curenți. Pentru el nu s-a mai putut face nimic.

ADVERTISEMENT

„În urma efectuării manevrelor de resuscitare de către echipajul SMURD, din păcate, a fost declarat decesul bărbatului”, au transmis cei de la IPJ Tulcea.

Mai mulți oameni și-au pierdut viața pe litoral, în acest an

La începutul acestei luni, un alt tânăr de 18 ani s-a înecat la malul mării, după ce s-a aventurat prea mult în larg. Acest incident a avut loc la Costineşti, în zona Obelisc.

ADVERTISEMENT

În iunie, un turist în vârstă de 62 de ani a murit în localitatea 2 Mai, după ce s-a înecat în Marea Neagră. Tocmai de aceea, cei de la ISU au transmis un mesaj, prin care le cer oamenilor să fie prudenți în vacanță, pentru a evita astfel de tragedii.

Care e mesajul ISU pentru românii plecați în concediu

“Siguranța turiștilor aflați pe litoral reprezintă pentru noi prioritatea 0. De 6 ani, pompieri din toată țara sunt detașați la malul mării pentru salvarea vieții celor aflați în situații dificile.

ADVERTISEMENT

În prima lună de la debutul sezonului estival, paramedicii au asistat medical 1.013 persoane, iar 21 au fost salvate de la înec.

Echipajele operative au intervenit pentru stingerea celor 41 de incendii produse în această zonă.

Din nefericire, pentru salvarea victimelor din accidente rutiere, echipajele de descarcerare au fost solicitate la 5 astfel de cazuri.

Noi rămânem la datorie pentru preîntâmpinarea și gestionarea situațiilor care vă pot umbri liniștea vacanței pe litoral“, au transmis cei de la IGSU pe pagina oficială de Facebook.

ADVERTISEMENT