News

Un tânăr de 19 ani, aproape de moarte pe litoral. S-a lovit la cap, sub ochii prietenilor

Un tânăr de 19 ani s-a lovit la cap după ce a sărit în mare, de pe un dig, în Eforie Nord. Medicii au reușit să-l salveze, spre deosebire de un alt tânăr de 16 ani care a decedat.
04.07.2022 | 08:09
Un tanar de 19 ani aproape de moarte pe litoral Sa lovit la cap sub ochii prietenilor
Un tânăr s-a lovit la cap în Marea Neagră. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Turistul a fost la un pas de moarte după ce a luat decizia să sară în mare de pe un dig. Tânărul s-a lovit la cap chiar sub ochii prietenilor, care au chemat ajutoare.

Un tânăr s-a lovit la cap în Eforie Nord

Tânărul a avut ghinionul să se lovească la cap în pietre, astfel că cei ce îl însoțeau au sunat la 112 atunci când au văzut că acesta nu mai iese la suprafață. Lovitura la cap a fost puternică, iar tânărul nu și-a mai simțit picioarele și corpul, potrivit Realitatea.

ADVERTISEMENT

Medicii au reușit să-l stabilizeze și starea acestuia este acum bună, chiar dacă nu își mai simțea pentru moment mai multe părți ale corpului. În consecință, turistul a fost transportat la Spitalul Județean Constanța, pentru investigații suplimentare.

Tânărul a fost scos din mare de salvamarii care se aflau în preajmă, iar medicii l-au transportat la spital pentru investigații amănunțite, anunță Libertatea.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o lună, un băiat de 16 ani și-a găsit sfârșitul în același mod, după ce s-a lovit cu capul de pietre. Tânărul a fost scos din apă inconștient pe o plajă din Costinești, după ce sărise în mare de pe dig. Din păcate, în cazul acesta medicii nu au mai putut să facă nimic pentru a-l salva.

Speriați, martorii au sunat la 112, medicii încercând zeci de minute resuscitarea, însă fără folos.

ADVERTISEMENT

„Acesta a fost găsit în stop cardio-respirator. Prezenta un traumatism cranian grav. S-a efectuat protocol de resuscitare, dar din păcate a fost declarat decedat”, declara medicul Claudia Tatarici, purtător de cuvânt al SAJ.

Un alt tânăr de 20 de ani a murit tot, în iunie, după ce s-a înecat în Marea Neagră. ”Polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Costinești au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că o persoană ar fi fost scoasă din apa mării, în zona Obelisc, inconștientă. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre o persoană de sex masculin, care a fost declarată decedată. Trupul neînsuflețit a fost transportat la morgă în vederea efectuării necropsiei, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor decesului. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală. Cercetările continuă, în vederea stabilirii situației de fapt, precum și a identității bărbatului în cauz.”, a transmis IPJ Constanța.

ADVERTISEMENT